Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, bugün Resmi Gazete ’de yayınlanarak yürürlüğe giren 796 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hakkında açıklama yaptı.

“Bazı Mallarda Uygulanacak Özel Tüketim Vergisi Oranlarının Belirlenmesi başlığıyla yayınlanan kararnameye göre ham kürkler ve tabaklanmış kürklere uygulanan ÖTV oranı yüzde sıfıra indirildi. Bunun sebebini tüm kamuoyu merak ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak defalarca teklif ettiğimiz çiftçilerin ve nakliyeci esnafının kullandığı mazottan ÖTV’nin kaldırılmasına yönelik talebimiz görmezden geliniyor ancak konu kürk ticareti olunca vergiler bir günde sıfırlanıyor.”

Halkın ağır vergiler altında ezildiğini ancak buna karşın bazı lüks tüketim metalarında ÖTV uygulanmadığına dikkat çeken Keven;

“Bu siyasi anlayışa göre Elmas, Pırlanta, Mücevher vergiden istisna tutulabilir. Yat ve lüks tekneler de vergiden istisna tutulabilir. Kürkten bile vergi alınmayabilir. Ama çiftçinin, nakliyeci esnafının şuan ödemiş olduğu 6 lira 40 kuruşluk mazottan her türlü vergi alınabilir. Bir gecede kürk için, pırlanta için kararname yayınlayıp Özel Tüketim Vergisi sıfırlanabiliyorsa çiftçinin kullandığı mazot ta vergiden istisna tutulabilir. Bu yaşanan garabeti halkımızın vicdanına bırakıyorum.”