TFF Genel Sekreter Yardımcısı, İstifa Etmeden AKP Adayı Oldu, CHP İtiraz Etti, TFF İstifası Var Dedi, Seçim Kurulu İtirazı Reddetti Ama Adaylığı Kesinleştikten Sonra İstifa Ettiği ve Bu Arada Maaşını Aldığı Ortaya Çıktı!

Ömer Şan
Rize

CHP, Çayeli İlçe Başkanlığı, Ak Parti’den Çayeli Belediye Başkan Adayı Olan TFF eski Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Baltacı’nın adaylığına, zamanında görevinden istifa etmediği gerekçesiyle itiraz etti.

CHP Çayeli ilçe Başkanı Hızır Kadıoğlu’nun, 23 Şubat 2019 Cumartesi günü yaptığı gerekçeli itirazı üzerine, Çayeli İlçe Seçim Kurulu, Türkiye Futbol Federasyonu’na, 25 Şubat 2019 gün ve E-145289 sayılı yazı ile müzakere yazdı.

Yazıya yine aynı tarih ve 2010/06-3423 sayılı ve TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş imzalı yazı ve ‘acele faks’ ile yanıt vererek; AKP Çayeli Belediye Başkan Adayı Mustafa Baltacı’nın, TFF’de SGK’lı Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yaptığı ve 01 Aralık 2018 tarihinde TFF’den istifa ettiği bildirildi.

Bunun üzerine, Hâkim Serdar Güner Başkanlığında, İlçe Seçim Müdürü Mustafa Yaşar Tüfekçioğlu, Ak Parti temsilcisi Hikmet Sandıkçı, CHP temsilcisi Sadettin Kutlu, MHP temsilcisi Halil İbrahim Saklı, SP temsilcisi Ahmet Sarı ile memur üyelerden oluşan Çayeli İlçe Seçim Kurulu, yine aynı gün toplandı.

İvedi olarak toplanan Çayeli İlçe Seçim Kurulu, 25 Şubat 2019 tarih ve 2019/25 Karar No ile aldığı kararla, TFF’nin yazısını gerekçe göstererek, CHP Çayeli İlçe Başkanı Kadıoğlu’nun itirazını reddetti.

chp-cayeli-hizir-kadiogluCHP İlçe Başkanı Kadıoğlu’nun gerekçeli itirazına karşı aldığı ‘ret kararında’, İlçe Seçim Kurulu’nun CHP’li Üyesi, Sadettin Kutlu’nun da, ‘karşı oy’ kullanmadan, diğer üyeler gibi kararı ‘onaylaması’ da dikkat çekti.

Adaylık Açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin, 31 Mart Yerel Seçimleri için, 19 Ocak’ta Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla Rize’de düzenlediği ‘Aday Tanıtım Toplantısı’nda Çayeli ilçe Belediye Başkan Adayı olarak, TFF Genel Sekreter Yardımcısı ve aynı zamanda Çaykur Rizespor Futbol Şube Sorumlusu olan Mustafa Baltacı’nın adı açıklandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çayeli İlçe Başkanı Hızır Kadıoğlu, Baltacı’nın TFF Genel Sekreter Yardımcılığı görevi nedeniyle ‘devlet memuru’ statüsünde olduğu için 1 Aralık’ta istifa etmesi gerektiği, ancak böyle bir istifanın söz konusu olmadığı, adaylığının açıklandığı 19 Ocak’ta hala görevinin başında olduğunu ileri sürdü.

CHP’nin, 23 Şubat’ta yaptığı, ‘Baltacı’nın adaylığına itiraz’ başvurusu, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Serdar Güner tarafından kabul edildi ve işleme konuldu.

İtirazında. YSK’nın 23.10.2018’de yayımladığı 1036 sayılı karar ile 2839 sayılı Kanunun, 18 ve 19’uncu maddelerine de vurgu yapan Kadıoğlu, TFF Ana Statüsü ile ilgili hükümlerine de yer vererek; AKP Adayının, 01 Aralık 2018 tarihinde istifa etmediğini ileri sürerek; Çayeli Belediye Başkan adaylığının iptal edilmesini talep etti.

Seçim Kurulu Kararı!

Çayeli İlçe Seçim Kurulu, CHP Çayeli ilçe Başkanı Hızır Kadıoğlu’nun itirazının ardından Türkiye Futbol Federasyonu’na, 25 Şubat 2019 gün ve E-145289 sayısı ile bir müzakere yazsı gönderdi.

Seçim Kurulu’nun yazısına, yine 25 Şubat 2019 tarih ve 2010/06-3423 sayılı, Genel Sekreter Kadir Kardaş imzalı yazı ile ‘acele faks’ yanıtı veren TFF; AKP Çayeli Belediye Başkan Adayı Mustafa Baltacı’nın, TFF’de SGK’lı Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yaptığı ve 01 Aralık 2018 tarihinde TFF’den istifa ettiğini bildirdi.

Bu ‘ivedi’ yazışmanın ardından, memur üyeler ile siyasi parti temsilcilerinden oluşan Çayeli İlçe Seçim Kurulu, Hakim Serdar Güner Başkanlığında toplanarak; 25 Şubat 2019 tarih ve 2019/25 Karar No ile aldığı kararla, TFF’nin yazısını gerekçe göstererek, CHP Çayeli İlçe Başkanı Kadıoğlu’nun itirazını reddetti.

Ret kararına tepki gösteren CHP Çayeli İlçe Başkanı Hızır Kadıoğlu, TFF’nin ‘yanlış bilgi’ vererek, İlçe Seçim Kurulu’nu ve dolasıyla yargıyı ve hukuku yanılttığını ileri sürerek; Baltacı’nın adaylığının açıklandığı 19 Ocak 2019’da halen görevinden istifa etmemiş olduğunu, bu tarihten 2 gün sonra, 21 Ocak 2019’da istifa ettiğini ileri sürdü.

cayeli-ilce-secim-kurulu-karar-sonuc

Çalışır Görünüyor!

Kadıoğlu’nun iddiaları üzerine ulaştığımız bilgi ve belgelere göre, AKP Çayeli Belediye Başkan Adayı Mustafa Baltacı’nın iddia edildiği gibi 21 Ocak’ta TFF ile olan ilişkisinin kesildiği, ve bu süre içerisinde de maaşlarını aldığı ortaya çıktı.

Elde edilen belgelere göre Baltacı, TFF’deki çalışma statüsü gereği aday olabilmesi için gerekli yasal süre olan 01 Aralık 2018 tarihi itibarıyla görevine devam ettiği ve Aralık ayı boyunca tam 30 gün olarak çalışır gösterilerek, önceki aylarda olduğu gibi 15 bin 221 TL 40 Krş. maaş ödentisi aldığı görülüyor. Bunun dışında Baltacı’nın yine Ocak ayının 21’ine kadar da çalışır olarak göründüğü ve buna karşılık ise, 13 bin 431 TL 60 Krş. maaş ödentisi aldığı belirlendi.