Rize İl Başkanı Deniz, “Hiç Kimseyi Ötekileştirmeyeceğiz, Ayrıştırmayacağız, Suçlamayacağız…”

Ömer ŞAN

rize-chp-saltuk-denizCHP’den AKP’ye ‘FETÖ ve Terör’ yanıtı geldi. CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, AKP Rize Milletvekili Muhammed Avcı’nın, “CHP ve İyi Parti var gibi ama mağaza içerisine girince karşınıza her türlü gayri yasal örgüt ve organizasyon çıkıyor” sözlerine sert tepki verdi.

Avcı’ya, ‘AKP’nin vekili’ diye seslenen Deniz, “Avcı önce geçmişine baksın. Bizde çıkıp, CHP’ye ‘Fetöcü’ diyenin aslında kendisi terör sevici ve ‘FETÖCÜ’nün ta kendisidir, diyebiliriz. Ama demiyoruz” şeklinde konuştu.

Asıl İftiracılar Suçludur!

            CHP’ye ‘FETÖ’ ve ‘terör’ yaftasının tutmayacağına vurgu yapan Deniz, “CHP, bu toprakları canıyla vatan yapanların, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini atan, kuran, çok partili demokrasiye geçişi sağlayıp bugünümüze ulaşmasının tek ve yegâne oluşumudur! Bunu inkar edip, türlü yalan ve iftiralarla CHP’yi karalamaya çalışanlar, bu vatanın asıl düşmanları, emperyalizmin işbirlikçileri ve uşaklarıdır! Bunu kimse unutmasın” dedi.

            Horon Halkası

            Ülkenin önünde bir yerel seçim süreci olduğunu, “CHP olarak, Millet İttifakı kapsamında, Rize’nin birçok ilçesinde olduğu gibi Ardeşen’de de, bütün Ardeşenlilerle kol kola girerek yola çıktık ve giderek büyüyen halka içinde horonu birlikte oynuyoruz. Bu birlikteliği, dayanışmayı bütün yurt genelinde, yalan ve iftiralarla bozmak isteyen AKP’nin, Rize’den seçilmiş Vekili Muhammet Avcı, Ardeşen’de yapmış olduğu konuşmada, CHP, İyi Parti ile ittifakı FETÖ, PKK ve HDP ile yan yana anarak, Ardeşenlilerin çoğunluğunu Fetöcü ve gayri yasal terör örgütü mensupları olarak görmüş. Ama biz, eski imecelerde olduğu gibi 31 Mart sabahına kadar büyüyecek ve 31 Mart akşamı Rize ve Ardeşen’in en büyük halkasını oluşturacağız. Çünkü bizim amacımız, Rize ve bütün ilçeleri ile Ardeşen’i hep birlikte yönetmek. Onun için biz hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, ayrıştırmayacağız, suçlamayacağız” şeklinde ifadeler kullandı.

            Aynaya Bakmıyorlar

AKP’li yöneticilerin, bundan rahatsızlık duyduğu için insanları iftira ve yalanlarla, olmayan ayrımcılıklara ittiklerini ileri süren Deniz, “AKP vekilinin bu konuşması aynı zamanda, Ardeşen ve Rize’de huzur içinde geçecek seçim çalışmaları ve dahi seçimi sabote etmek, milleti birbirine düşürmek demektir. Sayın Vekil, bu ifadeleriyle aynı zamanda halkı provoke etmiş, adeta birbirine kışkırtmıştır. Karşılarına çıkan, kendilerini eleştiren herkesi, kendilerine ve hatta aynaya bakmadan, ‘Fetöcü ve terör örgütü PKK’lı’ olarak suçluyorlar. Aslında bu bir çöküşün ve demokrasinin de gereği olan kaybetmeyi içine sindirememenin sonucudur. Bizde çıkıp, CHP’ye ‘Fetöcü’ diyen aslında kendisi ‘FETÖCÜ’nün ta kendisidir, diyebiliriz!.. Ama demiyoruz” diye konuştu.

Emperyalist Yöntemler

AKP Milletvekili Avcı’nın kamuoyundan ve Ardeşen halkından özür dilemesi gerektiğine işaret eden Deniz, açıklamalarını şöyle tamamladı:

“Sayın Avcı, ülke ve Rize genelindeki bu birlikteliğin, bütünlüğün temeline dinamit atmaya çalışmıştır. Yanlış yapmıştır! Çünkü artık seçimi kaybettiğini o da anlamıştır! Ama burada, seçimi kazanıp kazanmamak önemli değildir. Önemli olan seçimden sonra da barış ve huzur içinde bir arada olabilmektir. Ama bu karalama ve iftira kampanyaları aslında Fetöcülerin yıllardır kullandığı emperyalist yöntemlerdir. İftira atmak, karalamak, karşındakini değersizleştirmeye çalışmak ve ucuz yalan yöntemleri artık eskidi! AKP’yi iktidara taşıyan, iktidarda tutan bu yöntem artık bitti, tükendi. Ama anlaşılıyor ki bu yöntemden medet uman bir yapı kalmış ve hala AKP’nin içinde kendine yer bulabiliyor! CHP olarak bizim için en önemli şey, vatandaşlarımız arasında ayrımcılık, ötekileştirme, çekişme ve gerginlik yaratmadan seçime girmektir ve seçim sonunda kazananı tebrik etmektir.”