Kırk yıla yakın zamandır düşük yoğunluklu bir savaş sürüyor ülkemizde. Bir tarafta devlet, diğer tarafta PKK…

İnancım şudur ki, devlet, ABD sömürgesi olmasaydı, bağımsız olsaydı, bu süreç çok kısa sürede biterdi. ABD, Ortadoğu’da etkin olmak için devleti de, PKK’yi de yöneterek, istediği sonuca emin adımlar ile ilerliyor.

Durum böyle olunca da, terör denen olgu, ABD tamam deyinceye kadar sürecek.

Bizim ülkemizi yönetenler halka doğruları söylemiyor. Bu husustaki en büyük yalancı ise AKP başkanı RTE’dır. Diğer partiler de, bu gerçekleri anlatmayarak, onun yalanına dolaylı destek veriyorlar. Bu gün neredeyse, her ailede bir genç bu savaşta öldürülmüştür. Kürt veya Türk… PKK’li veye Asker. Mehmet ve Memed… İkisinin de üst düzeyde öldürüleni yoktur.

Özetlersek;
ABD savaştırıyor ama kalifiye elemanlarını saklıyor, koruyor. Halk çocukları adeta bilerek ve isteyerek telef ediliyor.

ABD’nin tüm bu kirli işlerini AKP ve PKK yapıyor. AKP Başkanı, Mehmet’e nekadar yakın veya uzak ise, Memed’e de aynı oranda yakın veya uzaktır. Terör falan bağırması, çağırması gariban halkın oy’unu almak içindir.

Bir de HDP var… Türkiye partisi olmaya geldik diyor, PKK’nin arka bahçesi oluyor. Sen bu tavrınla Türkiye partisi olamazsın, kusura bakma.

Oysa;
PKK’nın taleplerinin bir çoğunu talep edip, biz PKK’ye alternatifiz, o savaş istiyor, biz barış istiyoruz, PKK ile organik ve inorganik bağımız yoktur, deseydi, devlet ile PKK arasında muhteşem bir otorite olma olasılığı çok mümkündü. O zaman o partide bizlerde yer alırdık. Kimsenin o masadan kaçacağı en küçük bir ihtimal bırakmayarak, iki halkın da barışı destekleyeceğine inancım tamdır.

Devletin de, PKK’nin de, bu sürece teslim olacağı inancı taşıyorum. Bunu yapmak yerine, devlet AKP’yi biledi, PKK, HDP’yi biledi, savaş sürüyor, ABD kazanıyor.

Çağrım, HDP’yedir. ABD taşeronu AKP’ye pas vermeyin. Eğer siz de öbür tarafın taşeronu değilseniz, buyurun, barışı siz örgütleyin. Hatta birlikte örgütleyelim. Bir genel kurul yaparak tüm ülke sosyalistleri de, elimizi taşın altına sokalım ve gerçekten barışı gerçekleştirelim.

Barış isteyenler ile savaş isteyenleri de bilelim. İnancım, ülke halkının ezici çoğunluğunun savaş istemediği yönündedir. Savaş isteyenler, sadece ABD ve onun uşaklarıdır.

HDP, barışa var mısın?

Özer Topçu