Haber: Sami Özçekik
Artvin

Millet İttifakı Ardanuç ve Şavşat Belediye Başkan adaylarının mitingleri yapıldı. 28 Mart 2019 Perşembe günü Saat 10:00’da yapılan Ardanuç mitingine sabah saatleri olmasına rağmen katılım yoğun oldu.

Ardanuç’ta ilk konuşmayı CHP İlçe Başkanı Mesut Aksakal yaptı. Aksakal, Ardanuç’un tarihi boyunca onuruyla dimdik duran bir ilçe olduğunu, Atatürk ve Cumhuriyet değerlerini yaşayan ve yaşatan insanların diyarı olduğuna vurgu yaptı. İYİ parti Ardanuç İlçe Başkanı Selçuk Babacan’ da yaptığı konuşmasında, “Biz Milliyetçi, Atatürkçü, Cumhuriyetçiyiz. Bize hiç kimse terörist diyemez. Yıldırım Başkan, halkın başkanıdır. Garibanın, fukaranın başkanıdır. Yıldırım Başkan Ardanuç’un ağabeyi, dostudur. Oylarımız Yıldırım Başkana olacak, Ardanuç, biz hepimiz kazanacağız.”dedi.

31 MART’TA BUNLARA MUTLAKA SARI KART GÖSTERECEĞİZ!

Ardından İl Başkanı Ahmet Biber kısa bir konuşma yaptı. Biber; “ AKP iktidarı artık büyük zarar vermeye başladı. Kendisine de ülkeye de milletimize de zarar veriyor. Milleti ayrıştırıyorlar. Dikkatleri başka yerlere çekiyorlar. Çünkü Türkiye ekonomik yönden batmış durumda. Her şeyini dışarıdan ithal eden bir ülke uzun süre ayakta kalamaz. Onun için biz 31 Mart’ta bunlara sarı kart göstereceğiz. Buradaki ittifak Cumhuriyetimiz, geleceğimizin ittifakıdır. Ardanuç bunu her zaman yapmıştır, 31 Mart’ta yine yapacak. Burada bu insanların kararını çoktan verdiğini görüyoruz.”dedi.

MİLLET İTTİFAKI TÜRKİYE İTTİFAKIDIR!

İYİ Parti İl Başkanı Necat Kaşıkçı, Genel Başkan Meral Akşener’in selamlarını ileterek başladığı konuşmasında, Millet ittifakının Türkiye’nin ittifakı olduğunu, ortak değerlerimizin en başında Bayrak, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimiz olduğuna vurgu yaptı. 22 Dönem Artvin Milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu’da 31 Mart yerel seçimlerin Beka değil, bela olan iktidarın durdurulması için çok önemli bir seçim olduğuna dikkat çekti.

Artvin eski milletvekili Metin Arifağaoğlu’da Ardanuç her haliyle seçimleri almaya hazır gördüğünü belirterek, Yıldırım Demir’in başarılı bir belediye başkanı olduğuna vurgu yaptı. Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’da Yıldırım demir’in çok önemli şahsiyet ve dava adamı olduğunu söyleyerek kürsüye kendisi davet etti.

BENİ HER TÜRLÜ ELEŞTİREBİLİRSİNİZ BUNA AÇIĞIM!. AMA BEL ALTILARA İFTİRALARA ASLA SESSİZ KALMAM

Seçimlere 3 gün kala kendisi hakkında rakibi tarafından yapılan eleştirilere cevap veren Başkan Yıldırım Demir, her eleştiriye açık olduğunu ancak, iftira ve bel altı vuruşlara asla kayıtsız kalmayacağını söyleyerek rakibi Fahri Acar’a kendisinin mal varlığı hakkında bulunduğu iması hakkında sert cevap verdi. Önce Millet İttifakı CHP İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun kardeş belediye Ardanuç ve Yıldırım demir’e yaptığı sesli mesaj dinletildi.

Konuşmasına Efkari’nin çok anlamlı mertlik şiiriyle başlayan başkan Demir; Sizlere Efkari’nin diliyle sesleniyorum; Biz Çoruh ilinin hak aşığıyız/ Başka Türlü Söylemeyi Bilmeyiz./ Saz ile söz ile Gönül alırız/ Yalan yanlış ballamayı bilmeyiz… Bazen beşten bazen üçten söyleriz/ Bir iş olacaksa baştan söyleriz./ Derleme bilmeyiz içten söyleriz./ Şundan bundan bellemeyi bilmeyiz.. Dünyadan ne bekler Aşık Efkari./ Bozuldu bu düzen yoktur ayarı/ Yaşa yaş deriz, Kuruya Kuru/ Asla kuru sallamayı bilmeyiz biz Ardanuç’uz.

Bana hep bina dikti diyorlar. Çiçeği hep saksıda sanan arkadaşım gel Ardanuç meydanına diktiğim çiçekleri gör. 34, Afet evlerden, 23 evlerden gelen tokiden gelen çiçekleri gör. İstanbul Büyükşehirden gelen saksıdaki çiçeklerle övünmek yok. Ben Ardanuç çiçeğiyle onur duyuyorum. Şunu sözlerimin başında söyleyeyim kim hangi taşı atarsa atsın. Nasıl iftirada bulunursa bulunsun, kim bana çelme takmaya çalışırsa çalışsın Yıldırım gibi hızlı demir gibi sağlam dururum. Beni tanıyanlar bilir. Konuşmayı partili gibi yapmam. Ben harbici adamım. Ardanuçlular particileri sevmez, harbicileri sever, harbici konuşacağım.

Her zaman söylerim bizim izimiz ilçe sınırlarına girince başlar. Sanayi sitesine bakın. Beğenmiyorlar. Evet orası 30 tane iş yeri kooperatifle yapıldı. 50’nin üstünde de ben yaptım. Niye alınıyorsunuz, neresi dokunuyor size? Akşam TOKİ’yi gezdim eşimle birlikte. 170 kişi ev sahibi olmuş. Onlarla gurur duymak benim hakkım değil mi?

Yeni hizmet binası yaptık. Benim ziyaretime gelen AK partili bürokratları şunu söylüyor. Artvin ilinin ve ilçelerinin en iyi kamu binasıdır bu. Sizin bürokratlar beğeniyor da siz neden beğenmiyorsunuz? Kaymakamlık binası da güzel, Ben 1,5 trilyona (milyon) inşaatı bitirdim, onlar da sadece dış cepheye 2 trilyon verdi. Hangisi daha güzel, size soruyorum.

ELİNİZDE SÜLEYMANIN BORUSU KALIR!

Bir de su meselesi var değil mi? Ne dediler kirli dediler değil mi? Şubat’ın 5’inde 2019 tarihli tahlil. Artvin valiliği İl Sağlık müdürlüğü Artvin halk Sağlığı Laboratuarı analiz raporu. Rahmetli Emin Özgün başkanımızın zamanında suya temiz raporu veren memurları görevden almışlardı. Bu tahlili devlet yaptı. Bu da Mart Ayı 12 mart 2019 tarihli su analiz raporu. Baktılar ki bu iş böyle aleyhte atmakla olmuyor. Bir meclis üyesi var. Hiç isim vermeyi sevmem. Süleyman Altundış. Sen arabaya bin, hortumu da koy, oradan da onu derenin içine at, kameraya çek, oradan da benim sucumu ara, de ki dere suyu içiriyorsunuz. Siz bu iftira ile devam ederseniz, elinizde Süleyman’ ın borusu kalır!.

Diyorlar ki kanalizasyondan utanıyoruz. Ben övünüyorum arkadaşlar. Hangi ilçenin kanalizasyonu toplanmıştır. Borçka’nın mı, Şavşat’ın mı, Artvin’in mi, Ben bir yere topalmışım ve 7 dönüm araziyi almışım onu oraya arıtmaya alacağım, bunun için her şeyi tamamlamışım.

Doğalgaz yalanı var. Diyorlar ki bir dalı Ardanuç’a açacağız, bağlayacağız. Posof belediyesi AKP’nindir. Ortasından geçti, alabildiler mi? Onun için dönüşüm santraline ihtiyaç var.
Seçimlere 2 gün kaldı. Demokrasilerde eleştiriler olmalıdır. Her türlü eleştiriye açığım. Ama bel altı ve haksız mal edinme imasında bulundun mu orada duracaksın?
Senin genelbaşkanın hırsızlığın babadan oğula geçtiğini söylemişti. Benim babamdan bana dürüstlük geçmiştir. Haram tek lokma yememe felsefesi geçmiştir.
Sen TV programına çıkıyorsun, mal varlığımla ilgili “Sen onu külahıma anlat diyorsun. Bak Fahri Acar arkadaşım. Be demek istediğini açıkla Açıklamazsan şerefsizsin!.. Bir kere daha söylüyorum.

Benim Ardanuç’ta 1 tane evim vardı. Demir kent’te. Eşimin ısrarıyla almıştım. Onu da sattım. Parası da duruyor. Bir tane de bacanağımdan aldığım Artvin’de 2. El bir evim var. Benim başka bir mal varlığım yok. Yıldırım Demir’i her şey ile eleştirebilirsin.

ARDANUÇLULARIN SANA VERECEĞİ ARDANUÇ’UN ANAHTARINI ALIP KİME TESLİM EDECEKSİN?..

Ama iş buna gelince orada dur derler. Sen Ardanuç’un anahtarını alıp kime teslim edeceksin? Ardanuç Halkı merhum Fahrettin Acar’a teslim etmişlerdi. Sen bu anahtarı alıp ta kime kime teslim edeceksin? Sen bu seçimi kaybettiğinde pazartesi Balıkesir’e döneceksin. Ama biz hep burada olacağız. İftira, düzmece video görüntüleriyle kara propaganda yapıyorsunuz. Ama bu Ardanuç halkı bunları yemez, yutmaz.

Bakın bunlar, 40 projeyle geliyoruz dediler. TV programında 4’e düştüler. Ne oldu? Bir Dere yolu projesini bitiremeyenlerden 40 proje yalanına inanıyor musunuz? Benim cevap vermeyeceğim hiç bir şeyim yok. Gençlere iş vaadi verip benim aleyhime video görüntüleri çekiyorlar.

O gençlerden bazıları bana gelip özür diledi. İş vaadiyle söylettiler, özür diliyoruz dediler. Ben de onlarla çay içtim, sohbet ettim. Ardanuç Halkı olanı biteni görüyor. Bunun cevabını da Ardanuç Halkı 31 Mart’ta sandıkta verecek.”dedi. Konuşmaların ardından birlik ve beraberlik fotoğrafı çekinildi.