CHP’li Yarkadaş, “Cumhur İttifakı, Kars’a hiçbir hizmet vermedi” dedi ve çeşitli örnekleri sıraladı.

CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, seçim çalışmaları için gittiği Kars’tan izlenimlerini paylaştı. Yarkadaş, sosyal medya hesabında yer verdiği izlenimleri için “2019’da acı tablo: Çöpler toplanmıyor, kentte doktor bulunamıyor” ifadesini kullandı.

İşte Yarkadaş’ın izlenimleri:

Yerel seçim çalışmaları kapsamında, partimizin Kars Belediye Başkan Adayı Taner Toraman ile Susuz Belediye Başkan Adayı Oğuz Yantemur’a destek vermek için memleketime gittim. İl Başkanımız Mustafa Aras ile İlçe Başkanımız Savaş Zariç’in koordine ettiği çalışmamız sona erdi.

Dün HALK TV’de Ayşenur Arslan’ın programında da anlattım: Belediyesini 4 yıl MHP’nin, dolayısıyla Cumhur İttifakı’nın yönettiği Kars’ta gördüğüm tablo şudur: Belediyenin 400 milyonu aşan bir borcu var. Tam 4 aydır maaşlar ödenmiyor. Belediye çalışanları da bu yüzden borç sarmalına girmiş. Kent sahipsiz…

Eski MHP’li Kars Belediyesi artık hiçbir hizmeti veremiyor. Çöpler toplanmıyor, kentte her yer çöplerle dolu. Cenaze aracı, mazotu bittiği için yolda kalınca, merhumun yakınları mazot alarak mezarlığa ulaşabiliyor. Halk bu duruma isyan edince, Kars Valisi müdahale ediyor.

Belediyenin hizmet verebilen tek aracı Cenaze Nakil Arabası.O da valinin müdahalesi sonucu çalışabiliyor. Kars halkı belediye bütçesinin har vurup harman savrulduğunu söylüyor. Şikayetler artınca MHP yönetimi, belediye başkanını BİR YIL ÖNCE ihraç ediyor. Kars 4 yıl kaybediyor

MHP yönetimi, Kars’ı geride kalan 4 yılda bu kötü yönetime mahkum etmemiş gibi, hala oy istiyor. Oysa ki; tam 4 yıl MHP yönetti kenti. Ve Kars, MHP’li bir yönetimin elinde en az elli yıl geriye gitti. Üstelik MHP, iktidarın ortağıydı belediye başkanı ihraç edilene dek…

İşte Kars’tan bir tablo daha: Kentteki tüm kıraathaneler günün her saatinde dolu. Çünkü; AKP-MHP iktidarı, tarımı ve hayvancılığı bitirdi. Gençler iş bulamaz hale geldi. Ve kent göç vermeye başladı. Karslılar, üretmek, çalışmak ve kazanmak istiyor.

Kars’tan bir acı gerçek daha: İlçeleriyle birlikte nüfusu 220 bini bulan Kars’ın Fakülte ve Devlet Hastanesi’nde tek bir Plastik Cerrah yok. Köylünün parmağı tarlada kopsa, yerine dikecek doktor bulunamıyor. Ve Karslılar bu yüzden Erzurum’a gitmek zorunda kalıyor.

Sadece Plastik Cerrah değil, kentte 3. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi de bulunmuyor. Anneler de bu yüzden Erzurum’a gitmek zorunda kalıyor. Kısacası, KARS halkı, AKP ve MHP eliyle tam bir çaresizliğe mahkum ediliyor. Kent, vizyonsuzluk yüzünden bir adım ileri gidemiyor.

Yaptığımız çalışma sonucu, Kars’ın her yıl 2.5 milyon turisti ağırlama potansiyeline sahip olduğunu gördüm. Oysa şu an Kars’a sadece 130 bin turist geliyor. Doğu Ekspresi bile tam kapasite ile çalıştırılmıyor. Kars halkı bu şikayetini defalarca dile getiriyor, iktidar duymuyor

Kuşkusuz Kars’a dair söylenecek çok şey var. Kars halkı, Cumhur İttifakı’nın Kars’a hizmet getirmeyeceğini görüyor ve şöyle düşünüyor: “Eğer hizmet getirecek olsalar, en azından, belediye çalışanlarının maaşlarını ödeyecek bir yol bulurlardı. İsteseler bu sorunu çözerlerdi.”

Sevgili hemşehrilerim; sizin yaşadığınız sorunların şahidiyim. Bunları fırsat buldukça çeşitli platformlarda anlatmaya çalışıyorum. Şimdi söz sırası sizde! Sandığa giderken, size son beş yılda reva görülenleri ‘unutmayın’ diyor; CHP’ye ve adayımız Taner Toraman’a destek vermenizi rica ediyorum.