Kendisine “topal ördek” benzetmesi yapan  Cumhurbakanı ve AKP Genel Başkanı Recep Erdoğan’a,  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanan Ekrem İmamoğlu’ndan anlamlı bir yanıt geldi.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan İmamoğlu,  Bakın Avcılar’da iki kolu olmayan pırıl pırıl belediye başkanımız var. Dünyada nice engelli başarılı insanlar var. Yanlış bir tarif yapmış. Topal olmak, engelli olmak bir eksiklik değil.” Dedi.

Ekrem İmamoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Zor işleri başarmak değerlidir. Biz zorlukların üstesinden geliriz. Yönetirken hiçkimsenin partisine bakmayacağımızı söylemiştik.

Kastedilen Meclis’teki bir üstünlük ise biz onu aşarız. Önemli olan hizmet değil mi? Öyle bir şeffaflık göstereceğiz ki toplum bile şaşıracak. Onlar görmedikleri şeffaflığı görecek.

Ama topal ördek kastında topal veya çolak gibi engelli tariflerini kastediyorlarsa bence bundan çok alınanlar olur. Bakın Avcılar’da iki kolu olmayan pırıl pırıl belediye başkanımız var. Dünyada nice engelli başarılı insanlar var. Yanlış bir tarif yapmış. Topal olmak, engelli olmak bir eksiklik değil.”