Bilal Kayabay

Daha üç beş sandık açılmamışken, ‘Biz, seçimler aldık” derken, Binali; aslında kaybettiğini biliyordu.

Peki, bildiği halde bu açıklamayı neden yaptı. Önceki seçimlerde yaptıkları gibi, sandıkta kaybettikleri seçimi, masada kazanma hesabı yaptı.

Yüksek Seçim Kurulu’na “Sandıkta kaybettik, iş size düştü. Gereğini yapmak için kolları sıvayın” emrini o mesajla çaktı.

Hesaba katmadığı; bu kez karşısında,”Adam kazandı” diyerek ortadan kaybolan adam değil; inançlı, dirençli bir insan vardı. Yanlış hesap,Bağdat’a varmadan, İmamoğlu’undan döndü. Beklemiyorlardı, felekleri şaştı.

Bu arada, “Ağanın malı, hizmetkârın canı gider” atasözü bir kez daha kanıtlandı. Bulandırdığı suda balık avlama meraklısı emir yamağı zat, şom ağzını açtıkça, battıkça battı…

ÇAMURA YATMAK İŞTE BUDUR

Yıllardır alıştık çamura yapmalarına ama bu kez yatmakla yetinmediler, belendiler. Öyle bir belenme ki ağızlarından burunlarından kulaklarından çamur fışkırıyor.

Nasıl olsa gene tezgâhı kurar seçimleri mutlaka alırız hesabı yaptıkları için yolsuzluk dosyalarını yok etme gereği duymadılar. Şimdi çamurda belenerek zaman kazanıp bu temizliği yapmaya çalışıyorlar.

Anadolu’da bir söz vardır derler ki -hadi kibarca söyleyeyim- arkayı sıkmakla ön daralmaz. Çok kullanılmaktan yalama olmuştur. Debelenmenin de dübürü zorlamanın da bir yararı yoktur.