Özer Topçu
ozer@yolcuhaber.net

Duyduk ki, bahar gelmiş Genya’ya, Cerattepe’ye… Duyduk ki Cankurtaran çiçeğe durmuş, alı al, moru mor, gonca gülleri her renkte… Bülbülan’da kuşlar ötüşüyormuş her dilde. Cengelek’de kuzular otlaşıyor, danalar çirtik atıyormuş. Sarı ve sıcak bir güneş doğmuş Sahara’nın doruğundan. Çoruh dile gelip, göğün rengini giyinmiş.
Akordiyon sesi, sislerle göğe yükselip, horona durmuş Livane… Tulum sesiyle şahlanmış Hopa.. Özgürlük alanında Metin Lokumcu cana gelmiş, Kazım Koyuncu’nun sesinde ses olmuş Hopalı, Kemalpaşalı.. Arhavi çifte köprü, çiftetelli oynuyormuş.

Şavşat Efkar Tepesi’nden bir ihhhuuuu sesi yükselip, geceye izli fişek gibi düşmüş…
Ardanuç ses veriyor cilveloy nanayda ile, şeytan deresi yankılanmış.
Borçka Kobak Köyü’ne de bahar geldi, Maçahel’e de bahar geldi. Gürcüce türküler yankılandı Çoruh’un sesinde…
(ბორჩქის სოფელ ქობაქშიც დასგა
გაზაფხული.მაჩეხილშიც გაზაფხულია.
ისმის ქართული სიმღერები
მდინარე ჩორუხის ხმაზე)

Arvin ve ilçelerinde bahar bayramı varmış, üç gün, üç gece… Sanki Artvin’in güzel çocukları yeniden var olmuş, devrimin engebelli, dolambaçlı yollarında.
Biz gurbetçiler videolardan seyrettik, onurlandık, gururlandık, yer yer de hüzünlendik. Artvin namusunu kurtardı. Beş yıllık utançtan kurtulmanın onurunu yaşadık.
Teşekkürler Artvin, Şavşat, Ardanuç, Yusufeli, Borçka, Arhavi, Kemalpaşa, Hopa… Teşekkürler.
Ve Teşekkürler Demirhan Elçin, Teşekkürler Nihat Acar, Yıldırım Demir, Taner Ekmekçi, Ercan Orhan, Vasfi Kurdoğlu, Ergül Akçiçek teşekkürler…

Ve HES mücadelesi kazandı, taş ocakları mücadelesi, Ceratrepe mücadelesi kazandı…
Su kazandı, çiçek kazandı, böcek kazandı…
Kurt ve kuş kazandı.
Emek kazandı, doğa kazandı.
Neşe Karahan Kazandı, Halis Yıldırım kazandı, Bedrettin Kalın kazandı, Yeşil Artvin kazandı, ARÇEP kazandı, Derelerin Kardeşliği kazandı, Karadeniz İsyandadır kazandı.
Mücadele kazandı. Dayanışma kazandı.
ARÇEP Ankara, ARÇEP İstanbul, ARÇEP Bursa, ARÇEP İzmir, ARÇEP Kocaeli, ARÇEP Sakarya, ARÇEP Artvin kazandı, onur kazandı.
Ve talan yenildi, yağma yenildi.
Mahkeme kararlarını hiçe sayıp, Artvin’in beyni Cerattepe’yi oyanlar kaybetti. Suyu dereden alıp borulara sokanlar kaybetti.
ARÇEP olarak, bu haydut sistemin karşısına tek vücut dikileceğimiz inancıyla HES, Taş ocağı, Maden talanı, orman ve meraların talanına karşı dik duran, mücadeleye katılan belediyelerle dayanışma içinde olacağımız inancıyla, bu büyük başarılarından ötürü, her birini ayrı ayrı tebrik ediyoruz. Artvin Halkına ve Artvin’e sevdamızı büyütenlere bin selam olsun…

Teşekkürler Artvin.