CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, yazılı bir açıklama yaparak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı “reform paketini” eleştirdi.

Kaplan, “Vatandaşın yıllarca alın teri dökerek, geleceği için çalıştığı Kıdem Tazminatına dahi göz diktiler. Bu reform değil işçinin ve emekçinin çöküş fermanıdır” dedi.

Kaplan yaptığı yazılı açıklamada, “Ülkemizde ciddi bir ekonomik kriz var. Bunun nedenleri de sonuçlarını da hepimiz çok iyi biliyoruz. ‘İtibardan tasarruf olmaz” diyenler Saraylarında rahat rahat otururken, açıkladıkları sözde “reform paketiyle”  işçinin, emekçinin hakkına göz dikiyorlar. Ülkedeki bu ekonomik krizi bitirmek istiyorlarsa; tasarrufa SARAY’dan başlasınlar, kıt kanaat geçinmeye çalışan işçinin, emekçinin hakkından değil” dedi.

DAMAT ALBAYRAK’IN REFORM(!) PAKETİ

Kaplan, “Damat Albayrak açıkladığı sözde reform paketinde kısaca diyor ki: ‘Çalışan kesimin ücretleri üstünden İşsizlik Fonu, BES, Kıdem Tazminatı Fonu gibi sistemlerle patronları feraha kavuşturacağız. Yandaşın batık kredilerine hazineden takviye yapacağız. Vergiyi tabana yayacağız. Yani, işçiye, memura, asgari ücretli çalışana ek vergi ödeteceğiz, zengine vergi indirimi yapacağız. İşçinin yıllarca çalışıp alın teriyle hakkettiği, geleceği olan kıdem tazminatını fona aktaracağız. Ölüm ve emeklilik dışında 10 sene boyunca kimseye para ödemeyeceğiz. Böylece hem iş güvencesizliğini, hem patronların elini hem de finansal kaynaklarımızı güçlendireceğiz. Yani diyor ki işçiler, emekçiler ezilmeye devam edecek; biz de patronları korumaya devam edeceğiz. Bunu da “reform paketi” ile yapacağız.”

İŞÇİNİN, EMEKÇİNİN HAKKI BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR!

Kaplan, “Ülkemizin içinde bulunduğu bu büyük ve derin ekonomik kriz AKP’nin başarısız ekonomi politikalarının sonucudur. Ekonomik krizin faturasını işçi, memur, asgari ücretle çalışan vatandaşlarımızın değil, AKP Hükümeti ödemelidir. Ülkenin ekonomik krizden kurtulması için bir düzenleme yapılacaksa; düzenlemeye ilk olarak SARAY’dan başlanmalıdır. Ayrıca son günlerde basına yansıyan haberlerden de gördüğümüz üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen yıl 26 Ağustos’ta ziyaretinde duyurduğu Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Cumhurbaşkanlığı Köşkü için inşaat çalışmaları başladı. Ülkemiz bu kadar darboğazdayken, vatandaşlarımıza kemer sıkma politikası uygulanırken yeni bir saray ya da köşk neden yapılıyor? Saraylara, köşklere yeni ödenek, vatandaşlarımıza tasarruf politikası yaptıracak bu düzenlemeyi kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. İşçinin emekçinin kazanılmış hakkı, alın teri, güvencesi olan Kıdem Tazminatı kırmızı çizgimizdir, gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz.” diye ifade etti.