Halkevleri’nin “Yürü Üstüne Üstüne AKP’nin Diktatörün Faşistin, Hırsızın, Kadın Düşmanının” sloganıyla 12 Nisan 2015 tarihinde Ankara’da gerçekleştirdiği mitingin duyurusu için hazırlanan Halkevleri Bülteni, Adana 6.Sulh Ceza Hakimliği’nin hukuka aykırı bir kararıyla toplatılmış ve miting çalışmalarımız Türkiye’nin dört bir yanında bu toplatma kararına dayanılarak engellenmişti.

Karara karşı yaptığımız itirazın reddedilmesi üzerine Anayasa Mahkemesi’ne başvurmamızın ardından yaklaşık 4 yıl geçtikten sonra Anayasa Mahkemesi kararını açıkladı. Mahkeme 7 Mart 2019 tarihli kararıyla şiddete teşvik etmeyen veya şiddet içermeyen toplantılara yapılan çağrıların yasaklanmaması gerektiğini belirterek el koyma kararının muğlak ve genel ifadelere dayandığını belirtmiştir.

Mahkeme bu nedenlerle miting hazırlıkları kapsamında hazırlanan ve el konulan bildirinin dağıtımının engellenmesinin toplantı ve gösteri hakkının ihlali olduğuna hükmetmiş ve 5.500 TL manevi tazminat ödenmesine karar vermiştir. Bu tazminatı çocuklarımızın geleceği için kullanacağımızı da bilginize sunarız.

Halkevleri olarak geçmişimizden aldığımız güçle bugün olduğu gibi mücadele etmeye devam edeceğiz.

İktidarın yargı eliyle toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkına yaptığı hukuksuzluğun belgesini sizlerle paylaşıyoruz.

Yürü Üstüne Üstüne AKP’nin Diktatörün Faşistin, Hırsızın, Kadın Düşmanının!