CHP 26. Dönem Milletvekili – Gazeteci Barış Yarkadaş, SÖZCÜ Gazetesi çalışanları üzerinden topluma ve aydınlara gözdağı verilmek istendiğini dile getirdi.
Çağlayan Adliyesi’nde görülen davada SÖZCÜ yazarları ile çalışanları için 5 ile 10 yıl arasında hapis cezası istendiğini belirten Yarkadaş, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:
“İstanbul’da bahar, adliyede karakış var yine… @gazetesozcu çalışanlarına gazetecilik yaptıkları, halkı bilgilendirdikleri ve gerçekleri söyledikleri için 5 ile 10 yıl arasında hapis cezası isteniyor. Bu talep “Yazmayın, çizmeyin, düşünmeyin, konuşmayın ve susun” demektir.
Savcının alelacele hazırladığı mütalaanın kabul edilmesi, davanın önyargılar üzerinden bir an önce sonuçlandırılmak istendiğini gösteriyor. Bu da adalete olan inancı zayıflatıyor. Şunu bir kez daha söylemek gerekir; @gazetesozcu davasının iddianamesi TEL TEL DÖKÜLMEKTEDİR.
Atatürkçülerin, yurtseverlerin ve demokrasi isteyenlerin sesi olan @gazetesozcu ‘yü terör örgütü FETÖ ile yan yana anmak, akılla, vicdanla ve hukukla bağdaşmaz. Umarım 14 Haziran’daki duruşmada mahkeme adil bir karar verir ve Çağlayan Adliyesi karakıştan bahara döner…”