Özer Topçu
ozer@yolcuhaber.net

Seçimler bitti. Sırada AKP ile MHP’nin kapışması var.
Ekonomik krizin her gün daha derinleşmesi, AKP’yi arayışa sevk edecektir. S–400’ler başa bela oldu. ABD, F–35 programına Yunanistan’ı alırız tehdidi savuruyor. Rusya, Türkiye’nin Suriye’de ABD ile bozuşmasını sağlayacak her şeyi yapıyor.
RTE, aşağı tükürse sakal, yukarı tükürse bıyık, durumunda. Sadece sorun S–400 de değil, NABUCCO ve Mavi Akım Projeleri de büyük sorun olarak önümüzde duruyor.
Hem Rusya ile, hem ABD ile stratejik ortaklık olmayacağına göre, Türkiye’yi etkisizleştirip, timsahların içine atan iktidar zorda..
Ortada bir can simidi olma ihtimali var, iktidar da onu deneyecek gibi…
O can simidi de Avrupa’dır. Can simidini takmasa boğulacak, takarsa da sağ kurtulma ihtimali çok azdır. Yinede onu takacak. Avrupa Birliği üyeliği dillendirilecek, demokrasi ve insan hakları söylemleri yükselecek. PKK’ye operasyonlar kesilecek. Avrupa devlet başkanlarından, başbakanlarından HDP’ye baskı yaptırıp, barış kanallarını açarak iktidarda kalma yöntemi denenecek.
Dün yazdığım yazıda CHP’nin barış sürecini şimdiden dillendirmesinin gerektiğine dikkat çekmiştim. HDP’nin bir daha RTE’ye güveneceğini zanetmiyorum ama, AKP’den önce, hatta AKP’den ayrılan ANAP vari dört eğilim söylemli bir parti kurma arefesinde olanların, böylesi bir söylemle ortalığa çıkmadan önce, CHP bu konuda berraklaşıp, iktidara yürüyerek, 2023 Türkiye’sini yeniden kurma misyonunu üslenmelidir. Böylece yüz yıllık gerici rüya, sarı sıcak bir sabahla sona erecektir.