Barış Arifoğlu
Yaptığı her şeyde bir sorun var bana göre..
Örnek, ağaçları dikiyor halbuki ağaç için uygun yeri ağacın tohumunun kendisi bulması lazım. Neresi uygunsa orada yetişiyor bu ağaç canım kardeşim .
Bi kere rastgelelikten korkup sorun yaratıyor. Doğa rastgele hareket ediyor, dünyanın oluşumu bile rastgele. Evren de rastgele işliyor ve bilimsel olarakta ıspatlanan “belirsizlik ilkesi” diye birşey var. Örnek, tonlarca formül, uydu ve radar görüntüsü var ama atmosferik hareketleri %100 doğrulukta öngöremiyor ve “hava tahmini” yapabiliyor ancak. Yani hiçbirşey öngörülebilir değil. Tamamen rastgele işliyor.  Sen nerden çıktın peki ey insan, düzen olmazsa hiç bir şey olmaz diye tutturdun kendini bir halt zannederek ?
Gübren de bir işe yaramaz oldu doğada zaten bu yüzden. Gübreyi basıyorlar yanıyor toprak. Ellemesen zaten yeterli olur ama her şey verim her şey ekonomik,insana kalırsa ! Yahu sen kendini ne halt zannediyorsun, dünyayı sana oynayasın diye mi verdi bu evren!
Çok tehlikeliyiz çok. Çernobil bile hiç yani, kanıt da Çernobil’in kendisinden. Nükleerin yapamadığını biz yapabiliyoruz mesela. Hem de güya neymiş üretiyormuşuz. Sen kimsin ya..,  4,5 milyar yıldır senin kadar sorunlu bir gerizekalı gelmedi gezegene. Her şeyi bozmuşsun, dünyanın olağan dengesini alt üst etmişsin..
Geçenlerde bir belgeselde izledim. Bilmem ne taşı varmış, ilk insanlar ondan alet yapıyormuş. Dayanıklı bir volkanik taş oluşumu. Tahminlere göre adamlar günlerce yürüyormuş almak için onu. Kaynağa gidiyorlarmış tabi diğer kabilelerin arazilerinden de geçerek. Gene tahminlere göre aralarında bir vukuat olmuyormuş birbirlerine karşılaştıklarında ki kültürel etkileşim de var bu arada. Neden savaşmıyorlar peki ? Çünkü taş için ölmeye değer mi? Biz de para için birbirimizi kesiyoruz şu an, hiç akıl yok hiç…
Sonra neymiş insanın ihtiyaçları sınırsızmış da kaynaklar sınırlıymış bak bak bak! Sanki uzaydan ediniyor olan kaynakları da. Bunlara kaynak yokmuş. Koca gezegende yaşıyorsun işte daha ne !  Alçak gönül lazım insana ama yok!. Kafayı yemişler sürekli depoluyorlar. Sonra çürüyor onlar, imha ediyorlar ve tekrar üreteceğiz diye uğraşıyorlar veya savaş çıkarıyorlar falan..Hemen savaş nasıl çıkıyor peki ? Halihazırda icat edilmiş güzel mazeretler var : din, milliyet. Ver gazı , boğazlasın biribirini ahmak insan..
Buna rağmen diyorlar ki  “Biz zeki türüz. Uzayda başka zeki tür varsa neden bağlantı kurmuyorlar bizle?” Evet, uzayda var zeki türler de sen zeki olduğuna neye göre kanaat getirdin? Şu yaptıklarına bir bak önce birader, nereden bilecekler zeki olduğunu? !
Çözdüler her şeyi sanki, Ay’ a gittiler ya,  Mars’ a bilmem ne insansız aracını gönderdiler ya , sorsan naptın orda diye taşa baktık geldik diyecek!. Bir de inceliyor gizli bi yere koymuş. Taş lan o dünyadaki taşla aynı işte ne arıyorsun hala? Canlılık acaba dünyaya nereden geldi muhabbeti. Salak işte dünyada oluştuğuna inanamıyor hala canlılığın, üstelik yakın bir yerde de yok yani buna rağmen düşünemiyor bunu. Su bulunca seviniyor başka bir gezegende “aha yaşam da vardır belki” diye. İşte bak arsenik, amonyak veya metan da varmış ne alaka şimdi? Olmadı demek ki uzaylılar çok farklı olabilir diyor ordan da hala aklı nerelerde! Dünyayı evrenin merkezi, kendini de canlılığın temsilcisi sanıyor. Her şeyi bilen “Yüzüklerin Efendisi” ndeki Gandalf zannediyor kendini ahmak!  Biliyor her şeyi ya habire gibi konuşuyor öyle.
Bir de plan yapmış işte diyor ki bu gidişle gezegenimiz yaşam şeklimizi desteklemeyecek. Eee? Sonra ..İşte teknolojimizi geliştirip başka uygun gezegenler bulmak zorunda kalabiliriz, bilim önemli. Seni ahmak seni, seni aç gözlü parazit seni . Koca gezegenin içine ettin,  gezegeni öldürdün, şimdide de bir başka gezegen lazım sana öyle mi!?
Yaşam şeklimizi değiştirelim, şu koca gezegene biraz saygılı olalım demiyor da başka gezegenlerinde canına okuyacak gözü dönmüş ahmak İNSAN!. Bir de hesap yapıyor kaç tane dünyaya benzer gezegen vardır acaba diye. Nasıl bir inanç ise asla olmaz yani başka türlü yaşam. Bir şey bulunca da şaşırıyor bu ne lan diye. O kadar emin her şeyi çözdüğünden şaşırıyor kendini beğenmiş insan.. Yanılmışız da demiyor da işte neymiş demek ki uzaylılar böyle! . Hay beyinsiz seni , uzaylıyı nerede gördün de atıp tutuyorsun adamlar hakkında!
Sus iki dakika insan ol biraz !!