Özer Topçu
ozer@yolcuhaber.net

Ankara, Çubuk bir katliamın fitillendiği yerdir.
Ankara Çubuk’da Kemal Kılıçdaroğlu AKP’li teröristlerce linç yoluyla katledilmek istendi.
Bu linç girişiminin azmettiricileri AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’dir.

İki oy almak için ülkenin saygın ve en köklü siyasi partisini ve onun genel başkanını terörist ilan eder ve devletin bütün imkanlarını, hatta cumhurbaşkanlığı gibi saygın bir makamı dahi böylesi yalan ve sakat propagandaya alet eder ve o makamın gücünden aldığın destekle bu söylemlerini sürdürürsen, bu linç girişimini azmettirmiş olursun.

Aynı söylemleri her iki genel başkanda sürdürmüş, malum sonuç ortaya çıkmıştır.
İşin en akıl almazı ise, her iki kişi de, linç girişiminin arkasında durarak şehit cenazesine giden Kemal Kılıçdaroğlu’na “teröristlerle yanyana durmasaydın, ne işin var senin orda, yüzde yetmiş üç oy almışız, senin ne işin var orada” gibi söylemlerle yapılan linç girişimini sen hak ettin diyorlar.

Esas linçten bile büyük olay ise, iki genel başkanın bu liç girişimini hala  destekliyor olmaları, yeni yeni linç girişimine davetiye niteliğindedir.

Bu da, her iktidarı ele geçirenin kendinden olmayanları, diğer partileri yani rakipleri terörist ilan etme geleneğini yerleştiriyor olmalarıdır.
Bir terör örgütünün böylesi bir tehlike yaratamayacağı bir gerçektir.
Üzücü olan da budur.

Bu ülke bu söylemleri söyleyenlerin elinde. Bütün hukuksuzları yapmalarına rağmen, yani şu ortamda bile “yahu siz ne yapıyorsunuz” “yahu  bu ülke size babanızdan miras kalmadı, bu ülke hepimizin”  diyenin olmamasıdır.
İstifa edin.

İstifa edin ve bir hastanenin acil servisine giderek kendinizi TIP’ın tarafsız dünyasına emanet edin.

Her ikinize de TIP gerekiyor.
Eğer TIP’dan kaçarsanız, koca ülke halkı yakında bir birini boğazlayacak!

Terörizm de sizlerden dolayı bitmiyor.
PKK bittiği gün, MHP diye bir partinin kalmayacağını dünya alem biliyor.
Din yalanı anlaşılmaya başlanan AKP’de milliyetçiliğe sığındı ki, terör onların varlık nedeni olmaya devam edecek gibi.

PKK bu gün silah bıraksın, AKP’nin de bittiği an olacaktır.
Bu nedenle CHP, barış söylemini büyütmeli.

Aksi durumda AKP bunu yeniden deneyecek. Bunu HDP ile yapamaz ama, Avrupa devlet başkanlarını aracı kullanarak, PKK ile deneyebilir. Böyle bir süreç belki AKP’yi bir süre daha iktidar da tutabilir.

AKP, ideolojisi olmayan, sadece iktidar olmak için her kılıfa giren parti olduğu için, onunla ilgili kesin yorum yapmak doğru olmaz. Bir bakarsın papaz kaftanı giymiş, bir bakarsın imam, olmadık anda keşiş kaftanı giyer…

Sonuç olarak  şu an MHP ve AKP sadece PKK var olduğu için varlar. Besinleri Mehmet ve Memed’in kanıdır. Din ise salataları…!

Yazının başına dönersek, lincin azmettiricileri AKP ve MHP başkanlarıdır.