Karga Gak Demden
30-04-2019
Ömer ŞAN

Ördek Dedim Göle Bak!

            Bizde tekerlemeler çok yerinde ve zamanın ötesinde, ‘orantısız’ zeka içerir cinstendir… Ördek deyince göle baktıran, ayva deyince de ‘göze’ baktıran… Hay aksi, bakar mısınız sahi? Ayva yerine ‘kabak’ dense!..

Aha işte bakın, memleketi ‘göz’ ettiler işte.. Bir yanda fetöşün artıkları öte yandan ‘Adnan’ vari, badelenmiş Ahmet’ler… Hepsi aynı kabak tohumu, dense yeridir!

Adı, ‘Boğaziçi’ olan köklü üniversitelerimizden biri olan ‘eğitim yuvası’nda birileri bir takım etkinlikler düzenleniyor… Şu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önceki AKP döneminden 74.3 milyon lira aktarılan ve bunun nereye gittiği bilinmeyen kısa adı ‘tügva’ olan bir kuruluş, sosyal medyasından paylaşımlarda bulunuyor… “Hamza Tzortzis’in “Birlik” konulu konferansı, gençlerimizin yoğun ilgisiyle başlıyor” diye.

Peki kim bu Tzortzis? Nilgün Çelebi anlatıyor, “Anadolu’da değişen bir şey yok” başlığıyla… Ve devam ediyor… “Yüzyıl önce Mehmet Hoca kılığında Ruslar için casusluk yaparken yakalanan Stepan… Yüzyıl sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde ülkemizin kurucusu Atatürk’e, ‘şeytan’ diyen, lafta Müslüman, Yunan asıllı İngiliz yazar Hamza Andreas Tzortzis! Biz, sizi vatansever Kuvayi Milliyecileri, ‘vatan haini’ diye fetva verdiren İngiliz sevicilerden, emperyalist köpeklerinden tanırız!”

Ve bir uyarı daha geliyor Kelaynak’tan… “Gülay Barbarosoğlu’nun neden Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne atanmadığını anladık mı? Hiç sanmıyorum!” Diye…

Bir de ‘Lawrence’ diye bir yavşak var idi… Aynı böyle konuşmalar yapar ve karşısındaki aynı, sözde dini bütün güruhat da bu alkışlayanlar gibi toplanıp Osmanlıya saldırırlardı… O da İngiliz’di ha! Hedefleri belli ya…

Peki bu ‘Boğaziçi’ alkışlayanları kim asıl, siz ona bakın!

Peki, bunlara ne diyor vatandaş… “Atatürk’e saldıran …Tzortis adlı kendini bilmez müptezeli alkışlamanız sizi daha kaliteli bir ‘dindar’ yapmaz, daha kaliteli bir ‘şerefsiz’ yapar.” Ama bu da olmaz!

Bakın şimdi, dünyanın kuralları vardır… Hiçbir şey yoktan var, vardan yok olmaz… Yani… Şerefsizin kalitelisi olmaz! Şerefsiz, şerefsizdir! Dini mini de yoktur!

Çubuk saldırısına değdireceğiz daha sonra… Fetöşü sevdikleri gibi bu tip zerzevatın sevicisi olan iktidar yandaş ve yalakalarına da değdireceğiz o fuşkili değneğin ucunu!

Hani bir de şu havaalanı görevlisi emekçi kadına hakaretler yağdıran zibidi tayfası var ya… İşte bu yavşak tipleri de tecavüzcü, istismarcı, saldırgan, faşist tiplerle birlikte içimizde besliyor ve aynı havayı soluyor olmak size de zül geliyordur!

Bir çalışanın emeğine,alın terine, işine saygı duymayan, işinden eden toplum zararlılarına gereken ders elbet verilir bir gün! Tıpkı, bu ülkenin geleceği için hiçbir şeyini esirgemeyenler gibi

Kısa notlar çakalım araya mesela… Bütçe delik 36 milyar Lira açık verdi! Genç işsizlik oranı yüzde 26,7.Seçimden sonra düşecek dolar 5.95 Lira. Aradan neredeyse 1 ay geçmesine karşın 31 Mart Seçimi hala bitmemiş! Seçimin galibi olan partinin liderine linç girişimi… Çarşı yanıyor, pazar bitiyor… Çocuk tacizcileri ve tecavüzlerinden utanç duymayan, neredeyse övünecek yetkili ve etkili ‘bakan’lar… E sonra, ‘hayırlı Cumalar’ heee!

Herkes kendi aleminde. Aha size bir başka Alem:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir siyasi parti olan iktidar partisi AKP’nin Genel Başkanı, değil mi? Evet! Peki, Kılıçdaroğlu, bir siyasi parti olan ana muhalefet partisi CHP’nin Genel Başkanı değil mi? Evet! Biri diğerine alternatif değil mi?

Ona da evet! E şimdi… Birine sözlü eleştiri ifadeleri suç unsuru hakaret; diğerine linç girişimi, basit protesto, öyle mi? İkisi de ‘devlet adamı’ vasfında! Ancak ki, parlamenter demokratik sistem gereği tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı, partisi üyelerinin; ana muhalefet genel başkanı ise 82 milyonun hakkını arıyorum, diyor!

Yorum-morum yok! Bir de şu KHK durumu var hani… Kanun Hükmünde Kararname yani. Nedir bu KHK, bilir misiniz? Araştırın. Vergi verecek ama oy kullanamayacak, kullandıkları oylar sayılmayacak! Baştan buraya kadar her şey hak-hukuk, din-iman çerçevesinde dersiniz he? Hadi, hayırlı işler!

Durum çok ilginç! Şahsi çıkarlar için yalan-yanlış-etik olmayan, yasal-hukuki olmayan her yol deneniyor! Bitmiş seçimler için, KHK’lı vatandaşların oylarının geçersiz sayılması talep edildi. YSK, AKP’nin, KHK’lıların oy kullanamayacağına dair başvurusunu reddetti! Süreç uzun ama!.

Uluslararası bir araştırmaya göre ateistler, yüzde 14’le Türkiye’de 2. büyük din  olmuş. Yunanistan’ı geç, Rusya ile yarış… Nere veriyorduk mehteri?

Bu, nasıl bir memlekete ve dahi döneme denk gelmektir yahu? Biri çıkar, ‘Peygamber yanlış yaptı, biz yapmadık’ der! Bir teslimiyetçi çıkar, ‘Atatürk, hata yaptı’ der… Ulan, ne ala memleket he! Bu kadar ‘götünü’ beğenmek olur mu yahu!

Ama inanın ki, vallahi de, bunca salağı bir araya toplayıp idare etmek büyük meziyettir! Adamın hakkını vermek gerek hani!

Öyle şapka-mapka değil de… Takke bir düşünce, kabak felileri ayna gibi görünecek de…