Haber: Sami Özçelik
Artvin

DiSK GENEL-İŞ sendikası Artvin Şube başkanı Selim BiLGİN bugüne kadar bir çok hükümetin kıdem tazminatına göz diktiğini ancak başarılı olamadığını hatırlatarak Hükümetin Kıdem Tazminatını fona devretmeye hazırlandığını, bunu da tam bir aldatmaca olan “bir gün bile çalışan kıdem tazminatı alacak” yalanına sarılarak yaptığını ifade etti.

Türkiye de kurulu bir sosyal güvenlik sisteminin olduğunu ifade eden BİLGİN”Hükümet buradaki parayı kendi çıkar kesimlerine dağıtacaktır. Biz cebimizdeki kıdem tazminatımızı elimizdeki hakkımızı kimseye yar etmeyeceğiz. AKP cebinizdeki parayı alacağım diyor bizde bunu vermeyeceğiz.Gel kolaysa cebimizdeki parayı al diyoruz.Biz Türkiye işçi sınıfı olarak bu uğurda mücadelemizi vereceğiz Kıdem Tazminatı kırmızı çizgimizdir.

TüRK-İŞ ve HAK-İŞ üyesi işçilere de çağrıda bulunan BİLGİN Hükümetin sadece DİSK üyesi işçilerin kıdem tazminatına göz dikmediğini tüm çalışanların kıdem tazminatına göz diktiğini belirterek TÜRK-İŞ in HAK-İŞ in tabanındaki arkadaşlara diyoruz ki gelin birlik olalım,milyon olalım kıdem tazminatına dokundurtmayalım çağrısında bulundu.Selim Bilgin Tüm çalışanların en önemli kalesi olan kıdem tazminatının fona devredilmemesi için hep birlikte  mücadele edeceğiz Kıdem tazminatı çalışanların alınteridir. Geleceğidir.” Dedi.