Ekrem İmamoğlu gece yarısı Beylikdüzü Yaşam Merkezi’nden yaptığı konuşma ile ysk’na, AKP ve MHP başkanlarına demokrasi dersi verdi.

Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasından kısa satır başları:

.İstanbul halkının verdiği kararı hiçe sayarak, 35 gün sonra  aldığı emri yerine   getirip seçimleri iptal eden  yüksek seçim kurulunun iptal  kararını gece yarısı Beyllikdüzü Yaşam Merkezi’nde İmamoğlu’nu dinlemek üzere toplanan onbinler  protest o etti.

.Gece yarısı onbinlere seslenen seçilmiş Belediye Başkanı İmamoğlu’nun tarihi konuşmasından satıt başları:

.Biz bu ülkede kul hakkı yensin istemiyoruz, gençlerimizin geleceği aydın olsun başka ülkelerde hayaller kursunlar istemiyoruz.

.ysk karar açıklıyor, neymiş sandık kurullarına yapılan olağanüstü itiraza göre seçimi iptal etmiş. Ya kardeşim aynı kurullarla geçen Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı seçtin. Aynı kurullarla referandum yaptın, anayasa değişti. O zaman anayasa da şaibelidir, cumhurbaşkanlığı seçimi de.”

.Ben ‘bir kişiden talimat almayacağım’ dedim, 16 milyon insandan talimat alacağım. ‘Bana hizmet etmeyin, 16 milyon insana hizmet edin’ dedim. ‘Artık büyükşehirde israf yok’ dedim. Artık ‘kişilere, kurumlara, partilere, derneklere, vakıflara, cemaatlere yardım yok’ dedim. Millet var millet!”

.Siyasi geçmişi, düşünceleri ne olursa olsun ellerini vicdanlarına koyup düşünmelerini istiyorum. Demokrasi adına haklılığımızı anlatsınlar. Sanatçıymış, konuşamazmış… Konuşacak! Artık konuşma vakti. Artık sanatçısı da, iş insanı da, işçisi de, öğretmeni de, memuru da konuşacak, herkes konuşacak!