31 Mart seçimlerinde İstanbul’da oy çuvallarını korurkenki görüntüsüyle hafızalara kazınan CHP’li Vekil Mahmut Tanal, 17 günlük yorucu sandık nöbeti nedeniyle Ergenekon ve Balyoz dava sürecinde kırılan ayağında oluşan ödem, şişlik ve ağrı nedeniyle tedavi görüyor. Şu an doktor tavsiyesiyle evinde dinlenen Tanal, “Gün bekleme günü değildir. 23 Haziran’a yönelik de milli iradenin tecellisi için çalışacağım. 31 Mart’ta olduğu gibi oy çuvallarını sırtlayıp götürmelerine izin vermeyeceğiz” dedi.

İstanbul’da korumaya çalıştığı oy çuvalları üzerinde dinlenirken çekilen fotoğrafıyla 31 Mart seçimlerinin unutulmazları arasına giren CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, 17 günlük yorucu sandık nöbeti nedeniyle ayak ve dizinde oluşan ödem, şişlik ve ağrıya rağmen 23 Haziran’daki İstanbul seçimlerine hazırlanıyor.

GÜN BEKLEME GÜNÜ DEĞİL
Şu anda doktorun tavsiyesiyle evinde dinlenen Tanal, tez vakitte toparlanıp seçim çalışmalarına katılmak istediğini belirterek, “Biz 31 Mart ve sonrasında oy torbalarını koruduk. O bir demokrasi nöbetiydi ama demokrasi nöbeti bitmedi. Seçimin iptal edilmesi nedeniyle demokrasi nöbeti kaldığı yerden, bu sefer demokrasi için çalışma ve mücadele şekline dönüştü. Ancak daha önce AKP’nin FETÖ terör örgütüyle birlikte kurduğu kumpasların sonucu olan Silivri’deki Ergenekon, Balyoz dava duruşmalarına izin vermedikleri için barikatların üzerinden atlamak zorunda kaldığımdan dolayı ayağım kırılmıştı. 31 Mart demokrasi nöbeti sırasında, uzun süren 17 günlük nöbet neticesinde kırık olan ayağımda şişmeler ve sağlık sorunları oluştu. Fakat gün bekleme günü değildir. Evde dinlenip ayağımın biran önce iyileşmesi için çaba gösteriyorum. Demokrasi için, hukuk devleti için, adalet için alanlara çıkıp gaspedilen mili iradenin tekrar tecellisi için çalışacağım. İyileşeceğim günleri iple çekiyorum” dedi.

EVDE DE BOŞ DURMUYOR

Evde tedavisi sürerken bir yandan da çalışmalarına yoğunlaşan Tanal, “Evde de boş durmuyorum. Çalışma, plan ve programımı yapıyorum. Hiç kimse merak etmesin, İstanbulluların bize daha fazla destek vereceklerine olan inancım tamdır. Demokrasi mücadele ister, emek ister, azim ister. Bu mücadele ruhu, azim hepsi bende mevcuttur. 23 Haziran’dan sonra demokrasimizi milletimizle birlikte daha da güçlendireceğiz. Demokrasiyi İstanbul seçimleriyle de taçlandıracağız. Bu seçim, demokrasi seçimidir. Bu seçim, hukuk devletinden yana olanların seçimidir. Bu seçim, üstünlerin değil hukuk devleti isteyenlerin seçimidir. Vatandaşlarımız üstünlerin hukukuna son vermek istiyorsa, tek adam yönetimine son vermek istiyorsa, kutuplaşma diline son vermek istiyorsa, evlatlarının geleceğini düşünüyorsa herkesi kucaklayan, herkesin adayı olan Ekrem İmamoğlu’na destek vermeliler” ifadelerini kullandı.

O FOTOĞRAFIN HİKAYESİNİ ANLATTI
Kendisini oy çuvallarının üzerinde uzanırken gösteren o fotoğrafın hikayesini de anlatan CHP’li Mahmut Tanal, şunları aktardı: “O gün için Maltepe’de görevliydim. Maltepe’de saat bir buçuk gibi tüm sandıkların sayımları bitti. Ali Kılıç’ın belediye başkanı seçilmesi kesinleşti. CHP İstanbul İl Seçim Koordinasyon Merkezi’ne geçtim. Gelen telefonla Üsküdar’da bir grup AKP’linin oy torbalarının bulunduğu alana girerek olay çıkardıkları söylendi.  Bunun üzerine oy torbalarını kollamak ve korumak için Üsküdar’a gittim. Oy torbalarının toplandığı ilçe seçim kuruluna geçtim. Orada çıkan arbede ve olaylar neticesinde oy torbalarını korumaya aldık, olayları yatıştırdık. Her şeyi güvenceye aldıktan sonra bu sefer Ümraniye’de de aynı olayların gelişeceği ihbarı geldi. Bunun üzerine Ümraniye Haldun Alagaş Spor Kompleksi’ne gittim. İşte Ergenekon ve Balyoz’daki mücadele sırasında kırılan ayağımın şişmesi ve ağrı yapması neticesinde ayakkabılarımı, ceketimi çıkararak oy çuvalının bir tanesini yastık yaptım. İnsani anlamda çok yorgun düşmüştüm. Oy pusulalarının bulunduğu alanda dinlenmek zorunda kaldım. Orada bulunan Ümraniye ilçe Başkanımız ve üyelerimizle birlikte sırasıyla nöbet tuttuk.”

OY ÇUVALLARINI SIRTLAYIP GÖTÜRMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ
“Aslında tüm siyasi partilerin oy pusulalarının bekçiliğini yaptık, koruduk, kolladık” diyen Tanal, şöyle devam etti: “Çabamız oy pusulalarının sandığa atıldığı gibi sonuçlara aynen yansımasını sağlamak amacına yönelikti. Kimsenin hakkına göz dikmedik, çalmadık, hakkımızı da kimseye yedirtmeyiz. Tekrar haksız ve hukuksuz bir şekilde iptal edilen İstanbul seçimlerinde demokrasi nöbetimiz, şimdi demokrasi için, adalet için çalışmaya dönüştü ve bu tüm Türkiye’ye yayılmış oldu. Vatandaşlarımızın adalete ve demokrasiye ne kadar susadığı bize verilen desteklerle anlaşılmaktadır. 31 Mart’ta olduğu gibi oy çuvallarını sırtlayıp götürmelerine izin vermeyeceğiz. Yeter ki genç, dinamik başkan Ekrem İmamoğlu’na İstanbullular destek versin. Bize İnanın, güvenin, desteklerinizi boşa çıkarmayacağız. Ekrem İmamoğlu’nu inşallah tekrar Başkan yapacağız.”