Bu topraklarda en zor şeydir anne olmak. Anne olmak için önce kız çocuğu olmak lazım. Hele ki bizim gibi İslam tedrisatıyla eğitilmiş bir toplumda kız çocuğu olmuşsanız vay halinize vay…

Beyinleri bacak arasına kaçmış milyonların tacizindesiniz. Evrimsel sürecini tamamlayamamış bu hakim akıl, devlet yönetimine de hakim olunca, kadın olmanın zorluğu katlanarak çoğalmaktadır.. Bu akıl zaman geçtikçe düzelmek yerine, şiddetini artırarak çoğaldığını görmekteyiz.

Hele hak arayan kadınsanız, her türlü tacizi hak edensiniz. Hele iktidarı desteklemiyorsanız, herkesçe taciz edilmeye müstehaksınız. Polislerce yerlerde sürüklenmeyi, her türlü tacizi, tecavüzü hak edensiniz.

Cennet annelerin ayağının altındadır sözü hep havada kalır. Herkes sadece kendi annesini anne sayar, diğer kadınlara her türlü saygısızlığı yapar. Hele kadın dul kalmışsa, her türlü tacizi hak eden bir varlık olur.

Kendi kız kardeşini taciz eden kişiyi gözünü kırpmadan katletmeden geri durmayacak bu akıl, başkasının kadınına, kızına, kardeşine her türlü pisliği yapmaktan geri durmayan bu ortalama akılın bir an evvel ehlileştirilmesi bir ihtiyaçtır.

Bu gün herkes anneler gününü kutlayacak, herkes duygusallaşacak .
Ne yazık ki din adına televizyonlardan konuşmalar yapanlar, yine kadınları aşağılayacaktır. Bu ülkenin din adamları, bu ülke halkının ahlakını bozmaktan başka bir iş yapmıyorlar.
Devlet öyle bir devlet olmalı ki, bu sapık kafalı din adamlarından ülkeyi arındırmalı.

Her kız çocuğunun bir anne olacağını, her kız çocuğunun bir birey olduğunu kabul gören, bir aklın etkin olması dileğimizle Yolcu Haber olarak bütün annelerin, özellikle emekçi annelerin anneler gününü kutluyoruz.