İstanbul büyükşehir belediye başkanlığına adaylığını koyan ve 31 Martta yapılan seçimi kaybeden, ysk’nın tartışmalı kararıyla iptal edilen ve yeniden yapılmasına karar verilen seçim için AKP’den tekrar aday gösterilen Binali Yıldırım İstanbul’dan doğdum, büyüdüğüm şehir diye açıklama yaptı.

20 Aralık 1955 yılında Erzincan’ın Refahiye ilçesinde doğduğu öz geçmişinde yazan Binali Yıldırım’ın İstanbul’dan, doğup-büyüdüğüm bir şehir diye açıklamada bulunması alay konusu oldu.

Binali Yıldırım’ın Twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

“Benim makam mevki hırsım yok, bütün makamları gördüm. Doğduğum büyüdüğüm, müjdelenmiş bu şehir için çok büyük hayallerim var, projelerim var. Bunların hırsı var bende.”

Sırası ile AKP’den İstanbul, Erzincan, İzmir milletvekilliği yapan Yıldırım, emredilen bütün görevleri yaptı. Sırası ile  Ulaştırma Bakanı, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Başbakan, TBMM Başkanı oldu.

Son emirle AKP’den İstanbul büyükşehir belediye başkanlığına aday oldu ve 31 Aralık 2019 yapılan seçimlerinde CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu karşısında seçimi kaybetti. ysk’nın aldığı emir gereği seçimi iptal etmesi üzerine “yenilen pehlivan güreşe doymaz” sözünü bir kez daha ispatlamak için aday oldu ve doğma büyüme İstanbullu olduğunu söyledi.