Haber: Sami Özçelik
Artvin

Somali’nin başkenti Mogadişu’da, El–Kaide bağlantılı Eş–Şebap el Müşaidin adlı İslami terör örgütü  tarafından aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu ağır yaralanıp, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren mühendis Mustafa Serhat Aydın (52), memleketi Artvin’in Şavşat ilçesinde toprağa verildi.

Somali’nin başkenti Mogadişu’da geçen Pazar günü islami terör örgütünün aracına yerleştirdiği bombanın patlaması sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren mühendis Mustafa Serhat Aydın’ın cenazesi memleketi Artvin’in Şavşat ilçesine getirildi. Aydın için Şavşat Merkez Camii’nde öğlen vakti cenaze namazı kılındı. Cenazeye Aydın’ın eşi Ukrayna uyruklu Natalıa Aydın ve ailesinin yanı sıra, Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Şavşat Kaymakamı Musa Göktaş, Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Cenazede taziyeleri kabul eden acılı eşi Natalıa Aydın’ın gözyaşları herkesi hüzne boğdu. Aydın’ın aile fertleri olayın takipçisi olacaklarını belirterek, “Bu normal bir ölüm değil. Takipçisi olacağız.

Terörü lanetliyoruz” dedi. Kılınan cenaze namazının ardından Aydın’ın cenazesi ilçeye bağlı Taşköprü köyünde toprağa verildi.

Öte yandan Aydın ile ilgili ajanslar yanlış haber geçerek önce 14 Mayıs 2019 tarihinde Kocaeli derince de defin işleminin yapıldığı yazıldı. Bütün ajanslar ve çok sayıda gazete bu yanlış haberi sayfalarına ve internete geçtiler. Haberin yalan çıkması üzerine bir çok gazete siteden haberi kaldırarak doğru haberi geçti.

52 yaşındaki mühendis Mustafa Serhad Aydın, 12 Mayıs Pazar günü Somali’nin başkenti Mogadişu’da aracına koyulan bombanın infilak etmesi sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak yaşamını yitirmişti. 9 Mayıs 1967 Artvin Şavşat doğumlu olan Aydın, bir süredir iş nedeniyle Somali’de bulunuyordu. Aydın’ın ölümüne neden olan saldırıyı radikal İslamcı örgüt Eş-Şebab el Müşaidin örgütü üstlenmişti.

Mustafa Serhat Aydın’ın ailesine  Yolcu Haber ekibi olarak başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.