Cerattepe’de direnen 102 yaşındaki Hacı Ali Keklik Cumhuriyet TIR’ının Atatürk standına gelerek fotoğraf ve belgeleri inceledi.

Atatürk’ün çağın değil çağların lideri olduğunu söyleyen asırlık çınar Hacı Ali Keklik;”Atatürk’ün adı geçtiğinde, yada fotoğrafını gördüğümde çok duygulanırım. Çünkü Atatürk bize başlık etmiş, insanları toplamış, birlikte topyekün savaşmışlar. Yokluk içinde bu vatanı düşmandan kurtarmışlar. Bize armağan etmişler. Ne kadar teşekkür etsek azdır. Bugün Artvin’e gelen bu TIR’da bulunan fotoğrafları belgeleri gördüm. Çok duygulandım. Mustafa Kemal Atatürk, bize bu ülkeyi kazandırmak için neler çekmiş, hep savaşmış, kimseye boyun eğmemiş. Ona ne kadar teşekkür etsek az gelir. Allah ondan razı olsun. Eğer bu mübarek günde dua göndermemiz gerekiyorsa en başta Atatürk’e göndermemiz lazım.”dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Artvin Şube Başkanı Ayla Varan’da, “27 Mayıs 2019 Pazartesi günü Cumhuriyet Tır’ı Artvin Merkez’e geldi. Valilik önünde büyük bir ilgi yaşandı. 102 yaşındaki Hacı Ali Keklik dedemiz, kalkıp geldi. Kendisine teşekkür ediyoruz. sağlıklı bir yaşam diliyoruz. Atatürk’ün kıymetini bilen insanlara saygılarımızı gönderiyoruz. Gelmek isteyip çeşitli nedenlerden dolayı gelemeyenlere de selam olsun. Biz fotoğraflarla, haberlerimizle onlara ulaşmış olacağız.”dedi.

Cerattepe’deki direnişi nedeniyle plaket sunduğumuz  102 yaşındaki Hacı Ali Keklik’i Yolcu Haber olarak bir kez daha selamlıyoruz.