“YSK’nın AKP ve MHP’nin isteği üzerine el koyduğu mazbatayı, seçimde fark atarak alacağız.”
CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun, rakibi Binali Yıldırım’ın 4 puan önünde olduğunu açıkladı.
Frankfurt’ta kurulan Ekrem İmamoğlu ile Dayanışma Platformu, kampanyaya destek vermek için bir etkinlik düzenledi. Cansu Düğün Salonu’ndaki etkinliğe yaklaşık 2 bin kişi katıldı.
Etkinlikte Grup Kızıl Anka, Berivan Canbolat, Cihan Özkaya, Damla Okur ve Suavi de sahne aldı.

“İMAMOĞLU, AYDINLIĞIN TEMSİLCİSİ”

Platform Temsilcisi Ali Ercan, yaptığı konuşmada “Ekrem İmamoğlu için bir araya gelen demokrasi güçleri, İstanbul’u aydınlığa kavuşturacak” dedi.
İNCE: “SANDIKTA SORALIM”
Ercan’ın ardından söz alan Birgün Gazetesi Yazarı Barış İnce de “23 Haziran seçimlerinde, İmamoğlu’na destek verelim ve yapılan hukuksuzluğun hesabını sandıkta soralım” çağrısı yaptı.
YARKADAŞ: “FARK ATACAĞIZ”
CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş ise yaklaşık iki bin kişinin katıldığı etkinlikte, “YSK’nın AKP ve MHP’nin isteği üzerine el koyduğu mazbatamızı, 23 Haziran seçimlerinde fark atarak alacağız” dedi. CHP’li Yarkadaş, İmamoğlu’nun 18 günlük belediye başkanlığı döneminde ortaya koyduğu su ve bilet indirimi projesinin her aileye yılda iki bin TL’lik bir tasarruf sağladığını da dile getirdi.
İstanbul’un seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, rakibi Binali Yıldırım’ın dört puan önünde olduğunu da açıklayan Yarkadaş, “Herkes bir akrabasını, eşini, dostunu ve yoldaşını arayarak İmamoğlu’na oy istemeyi ihmal etmesin” ifadesini de kullandı.
“DİĞER SEÇİMLERİ DE ETKİLEYECEK”
Yarkadaş, 23 Haziran seçiminde gösterilecek olan başarının, yapılacak ilk genel seçim ile cumhurbaşkanlığı seçimini etkileyeceğini de belirtti.
MİLLETVEKİLLERİ DE KATILDI
Frankfurt’ta düzenlenen “Ekrem İmamoğlu ile Dayanışma Şöleni”ne Hessen Eyaleti’nin Türk kökenli milletvekilleri Turgut Yılmaz ile Eyüp Yılmaz da katıldı.