O seçimi kaybetti ama Türkiye onurlu bir adam kazandı.

Çorum’un merkeze bağlı Büğet köyünde 31 Mart’ta iki adayın yarıştığı muhtarlık seçimini kazanan aday Saffet Kışla’nın “en az 6 aylık ikamet şartını” sağlayamaması üzerine mazbata, seçimi iki oyla kaybeden İsmail Akpınar’a verilmişti. Akpınar, başkasının kazandığı muhtarlığı yapmasının etik olmadığı gerekçesiyle istifa etmiş ve İlçe Seçim Kurulu köyde yeniden seçim yapılması kararı almıştı. Dün yeniden yapılan seçimde mazbatası iptal edilen Saffet Kışla tekrar muhtar seçildi. İsmail Akpınar ise Türkiye demokrasi tarihine geçen onurlu davranışıyla hafızalara kazındı.

Ben 1980’den sonraki tüm siyaseti yakından bilirim. Türk Siyasetinin 1990’larda 2 binlerin başına kadar olan bölümünü ve AKP’nin iktidara gelmesiyle yaşadığımız bölümünün farkını net biliyorum. AKP döneminden önce konuşma, tartışma, atışma vardı. cumhurbaşkanından başbakanına. muhalefetinden vekillerine kadar farklı fikir ve partiler oturumlarda tartışırdı.

Kendilerini halka gösterirlerdi, anlatırlardı..Şimdi satın almış, kalemi elinden alınmış, belirli gazeteci isimler TV’lerde siyasilerin adına yorumlar yapıyor, abuk subuk şeyler konuşup insanların beynini karıştırıyorlar. Ee, bir Allah’ın kulu da “siz neden siyasiler adına konuşuyorsunuz? Siz kimsiniz? Siz onların yaveri, avukatı, sözcüsü müsünüz. Onların beyni, dili yok mu? demiyor, diyemiyor!..

Türk siyasetinde aktif Erdoğan dönemi başladıktan sonra demokrasinin yaşaması ve var olabilmesi için gereken bu gelenek ortadan kaldırıldı. Sen kimsin de benimle aynı yerde oturup seninle konuşacağım kibrin dönemi başladı. Kendisi gelmediği gibi partiden de kimseyi bu tür oturumlara tartışmalara göndermedi. Bu aslında seçmene, halka hakaretti!. Çünkü muhalefeti de halk belirliyor.

Esen kalın…