Seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında   DEVRİMCİ 78’LİLER ANKARA DERNEĞİ’ nin basın açıklaması:

Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanıdır.
YSK’nın aldığı haksız hukuksuz karar bu gerçeği değiştirmez.

YSK 1950 yılında kurulmuş ancak 12 Eylül darbe Anayasası ile Anayasal bir kurum haline
dönüştürülmüştür. Gücünü ve kaynağını 12 Eylül darbesinden alan bir kuruluştur. Son 17 yıldır yapılan seçimlerde ve referandumlarda verdiği şaibeli ve yanlı kararları hep tartışılmış
tartışılmaya devam etmektedir.

YSK nın İstanbul seçimleri ile ilgili olarak verdiği o hukuksuz kararının ardından Ekrem
İmamoğlu’nun, arabanın üzerine çıkarak, ceketini, kravatını çıkarıp, kollarını sıvayarak yarattığı o “ÇIPLAK UMUT “ kitlelerde başarabiliriz duygusunu yaratmıştır.
Umut büyüdükçe, yıllar önce 12 Eylül Yargılansın mitinglerinde taşıdığımız bu pankartı hatırlattı.

Evet, şimdi bütün etnik kimliklerden uzak, inanç gruplarından bağımsız, dili kültürü rengi cinsiyeti ne olursa olsun bir amaç uğruna bir araya gelebileceğimizi gördük.
Bu dağ büyüdükçe Türkiye halkları, bu sürmekte olan Darbe Rejimini alaşağı edebileceğinin
umudunu açığa çıkarttı…

12 Eylül darbesi devam ediyor. Anayasası ile kurum ve kuruluşları ile devam ediyor. Üstelik AKP eliyle yeniden tahkim edilerek devam ediyor.

12 Eylül darbecilerine, Darbe ürünü kurum ve kuruluşlara, darbeden beslenen darbeyi lütuf olarak gören darbe işbirlikçilerine karşı mücadele etmek olmazsa olmazımızdır.

İstanbul seçimlerinde ilk hedef faşizmin geriletilmesi, darbe rejiminin durdurulması, haksızlık ve hukuksuzluklara dur denilmesi için Seçilmiş Başkan Ekrem İmamoğlu’nun tekrar seçilmesini sağlamaktır.

Bu nedenle devrimcilerin kollarını sıvayıp çalışma vaktidir.
#Her şey çok güzel olacak

DEVRİMCİ 78’LİLER ANKARA DERNEĞİ