Cehennem Deresi Kanyonunun iki yakasını birleştirecekolan cam köprü ve sosyal tesislerinde için yer aldığı, “cehennem deresinde cennet yaşanıyor” isimli projesi ihaleye çıkıyor.

Artvin’in Ardanuç ilçesine 7 kilometre uzaklıktaki doğal sit alanı Cehennem Deresi Kanyonu’nun, turizme kazandırılması için Ardanuç Kaymakamlığı ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde başlatılan çalışma kapsamında,“cehennem deresinde cennet yaşanıyor” isimli proje ihaleye çıkıyor.
Yapılacak proje kapsamında 2,5 kilometre uzunluğu, 200 metre yüksekliği ve 70 metre genişliği ile Türkiye’nin en büyük kanyonlarından olan kanyonunun çevresinde gezi ve yürüyüş yolları planlanıyor.

Kanyonun iki yakası ayrıca inşa edilecek 80 metre uzunluğunda, 2,5 metre genişliğinde cam köprü ile birleştirilecek. Projesi hazırlanan kanyon ihaleye çıkıyor. Proje etap etap ihaleye çıkarken, Cehennem Deresi Kanyonu, turistler için cazip hale de getirilmesi hedefleniyor.

MİMAR RAHMİ ÖNGÜNER’İN BİR ÖNERİSİ VAR

Proje için yöre insanları olumlu tepki verirken, projenin bu şekilde alealcele yapılması yerine, daha güzel bir proje uygulaması için proje yarışmasının açılması gerektiğini dile getirenler de var. Borçka perçemli köprü gibi bir projenin çok uygun olmadığını savunan Artvin’in tanınmış, ülke çapında isim yapmış ve bir çok ödül almış bir mimar olan Rahmi Öngüner, hiç bir beklenti içinde olmadan bir projeyi de kendisinin hazırladığını, başka projelerin de alınabileceğine dikkat çekerek, yetkililerin bu konuda bir an önce yapalım diyerek aceleci davranmak yerine En iyisini, en güzelini ve doğaya uygun, ergonomik kullanımı ile bir kere yapıldığında uzun yıllar hizmet verecek bir çalışma yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Rahmi Öngüner’in konuyla ilgili alternatif düşüncesi ve çizdiği bir projesi aşağıdaki link içinde yer alıyor.

http://www.artvin.org.tr/kulturel-duyarlilik-cercevesinde-…/