AKAPE (Adalet ve Kalkınma Partisi) kaybettiği belediyelerdeki yapılan yolsuzlukların ve soygunların ortaya çıkmaması yada aynen devam etmesi için Ticaret Bakanını devreye soktu.

Halk Ekmeğin Yönetim Kurulunu değiştire n Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının kararını Ticaret Sicil Müdürlüğü onaylanmadı.

AKAPE Ticaret Bakanlığı kanalıyla seçimlerden 20 gün sonra yayınladığı ve tüm ticaret sicil müdürlüklerine gönderdiği genelge ile   “Belediye şirketlerine yönetici atama yetkisi belediye meclisindedir”  Dediği ortaya çıktı.

Ancak Mansur Yavaş’ın Ankara 10. Asliye Ticaret Mahkemesinde açtığı davada mahkeme  “Yasal bir düzenleme genelge ile ortadan kaldırılamaz. Ticaret Sicil Müdürlüğü, bakanlık genelgesinden önce kanun hükümleri ile bağlıdır” diyerek Ankara Ticaret Sicil Müdürlüğü’nün tescil işlemini yapmamasını yasaya aykırı buldu.

Yetkiyi kaybetmeyi içine sindiremeyen AKAPE Karara itiraz edildi. İstinaf Mahkemesi’nin vereceği karar, Türkiye genelindeki tüm belediye başkanlarına da emsal olacak.

İstinaf Mahkemesi’nin vereceği karar her ne olursa olsun AKPE’nin belediye başkanlıklarını kaybettikten sonra değiştirdiği bu karar ve karara balıklama atlayan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıkloğlu Ticari Tarihimizin kara sayfalarında şimdiden yerini aldı.