Karga Gak Demeden
02-07-2019
Ömer Şan

Şeyini Şey Ettik!

Yani işin açıkçası, öyle bir duruma geldik ki şu son 20 senede, neredeyse ‘şeyini şeyettiğimizin şeyinin şeyini çıkarır’ hale geldik!.. Suyunu çıkardığımız yetmedi, tuzu kokutanlardan ‘.okunu’ çıkaranlara kadar çürümüşlüğe gömüldük!

Yahu, yıllardır bu devletin-milletin sırtında kambur olmuş zatlar, göreve geliyor ve ilk olarak, beğenmedikleri maaşlarını 14 bin liradan 18 bin liraya çıkarıyorlar, ondan sonra eleştirenlere de ‘terbiyesiz’ diyorlar… Hay sana ne demeli, ‘Kozmik Oda’ katili!

Nedir bu Yunan ve İsrail sevdasının ardındaki yavşak hevesler biliyor musunuz? Bir bakın hele…

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım, Ege’de Yunanistan’a terk edilen 18 Türk adasının ardından 92 bin kilometrekarelik Türk Kıta Sahanlığının da Yunanistan’a terk edildiğini açıkladı. Kimsede tık yok!

Yeni Askerlik Yasası diye bir yasa geçirildi ya, ‘yerli-millici’ AKP-MHP ortaklığında… Tıpkı ‘Mübadele’ döneminde olduğu gibi askerlerimiz terhis edildi… Modros’u anımsayın hele bir…

Her zaman dediğimiz gibi… Fetöş dahi bu kadarını yapamazdı… Bakın izleyin! Göreceksiniz neler olacak! Ama daha ilginci, bunla karşı durması gereken, velveleyi koparması gerekenlerin neden hala suskun olduğu?

Mesela ne olacakmış… Orduya er olarak giren bir şahıs, General olabilecekmiş! E yani oldu olacak bari, hastaneye hasta olarak giren kişide doktor olarak çıksın, adalet yerini bulsun, değil mi?.

Bakın ne oldu bir de… ‘Ergenekon davasında’ tüm sanıklar, ‘örgüt üyeliğinden’ beraat etti…

İlhan Cihaner diyor ki, “Bu boyutta bir kurgu/kumpas/tuzak davanın hesabı yalnızca 5-10 polis, hakim/savcı ve gizli tanık üzerinde bırakılamaz. Bir kaç kuşağı etkileyecek bir sorunun ana enstrümanıydı Ergenekon. Uluslararası ve siyasi boyutu dahil etkin şekilde soruşturulmazsa yeni felaketler yaşarız.” Kim kulak asacak?

Mesela, TBMM gündemine taşınan bir raporda, “…Bakanlığın 2014 yılı faaliyet raporunda TSK’dan, 14.682 olan kayıp silah sayısı, 2015’te 91.120’ye çıkıyor. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından sayı 107.628’le tavan yapıyor!” Soru şu: Bu silahlar nerede?

Bu soruyu her şeyi bilip işlem yapmayan, öte beriyi tehdit eden İçişlerine Bakanın yanıtlaması gerekir! Ha, bir de derdest edilmiş komutan Bakan var… Bilir o da!

Şimdi araya bir de Ricania simulans ile mücadele yöntemi sıkıştıralım…

Kuş yuvalarını çoğaltın, etrafınızdaki ağaçlara yuvalar yapın… Ördek-kaz besleyin, olmadı tavuk besleyin evinizin etrafında… Bırakın serbestçe dolaşsınlar bahçelerde. Hem toprağı eşeleyerek havalandırır ve hem de gübrelerler… Ocak ayı sonu itibarıyla tamamen salın bahçelere…
Şimdi yaparsanız, oluşmakta olan larvaları ve pamukçuk halinde temizlik yaparlar, sonra oluşan kelebekleri toplarlar ve en son da bıraktıkları larvaları temizlerler… Bırakın ektiğiniz lahana, fasulye vs yapraklarından da yesinler! Yetmedi Ocak sonunda bahçelere saldığınızda, bahar öncesi kabuk altlarında kalan larvaları da toplarlar… Bir şey kaybetmezsiniz… Doğal yumurtayla beslenir; çöp üretmek yerine evdeki sebze-meyve vs atıklarınızı değerlendirmiş olursunuz! Olmaz mı?

Ve sözü bu aşamada, Kenan Öncüler öğretmenime bırakıyorum… Başlığı, EDEPSİZ!..

“Ayda bir toplanmaya karar vermişler… Çek 18.000.
Gelecek ay , Cumhurbaşkanının salatasına ne kadar maydanoz konulmalıdır’ı tartışacaklar… Çek 18.000.
Öbür ay, kozmik odada biriken belgelerin nasıl değerlendirileceği konuşacaklar… Çek 18.000.
Öbür ay Bilal Bey’in kaç cm’lik ok kullanmasının daha uygun olacağını konuşacaklar… Çek 18.000.
Öbür ay, FB’nin, geçen yılki duruma düşmemesi ne hangi tedbir alması gerektiğini görüşecekler… Çek 18.000.
Öbür ay, GS’ın transfer politikasını tartışacaklar… Çek 18.000
Öbür ay, yapılacak 86 caminin minarelerinin kaç metre olması gerektiğine karar verecekler… Çek 18.000.
Öbür ay, MEB’in lokomotif gücü olan tarikatlarla istişare toplantılarının programını yapacaklar… Çek 18.000.
Öbür ay, Halk Ekmeğin, hangi futbolcu kardeşimize sponsor olacağını değerlendirecekler… Çek 18.000.
Öbür ay,emekli ve memur maaşlarına % 3 mü, 5 mi zammın daha uygun olacağını görüşecekler… Çek 18.000.
Öbür ay , işsiz gençlerin , boş zamanlarını değerlendirmeleri için cami avlulularında ve millet bahçelerinde sohbet etmelerinin teşvik edilmesini konuşacaklar… Çek 18.000.
Öbür ay, maaşlarına % 50 mi, % 70 mi zammın daha ekonomik olacağına karar verecekler… Çek 18.000.

12 ay boyunca yaptıkları bu cansiperane çalışma sonunda, ülkemizin yaşamsal sorunları ve çözüm önerilerini içeren raporlarını Cumhurbaşkanlığı makamına sunacaklar. Ayrıca, ayda bir toplanmanın çok yorucu ve yıpratıcı olduğunu, mümkünse, gelecek yıl iki ayda bir toplanmanın daha verimli olacağını bir öneri olarak sayın cumhurbaşkanının tensiplerine arz edecekler…

Ancak, bu kadar yoğun mesaiye, ülkenin bekası için canını dişine takarak büyük özveriyle yapılan çalışmaya rağmen, yine de bu dini bütün arkadaşların maaşını eleştiren bir takım edepsiz işsiz gençler, edepsiz atanamayan üniversite mezunları, edepsiz emekliler, edepsiz asgari ücretliler çıkacaktır… Bu ülkede edepsizliğin prim yapmasının sebebi kimlerse Allah onların belasını versin…”

Ben de buraya bir Neyzen bırakayım: “Ben sana bok demem, Boklar duyar ar eder. Bir zerren düşse boka, Onu da mundar eder. Tanrı senin hamurunu  Necasetle yoğurmuş, Anan seni s.ç.r iken Yanlışlıkla doğurmuş…”

Siz, kime yamarsanız yamayın! Olur mu? O yavşakları anmamış olayım!