Karga Gak Demeden
09-07-2019
Ömer ŞAN

Gaflet, Delalet ve İhanet!

            Ne kadar ilginç vurgular değil mi? Nereden baksanız 100 yıl önce tarif etmiş, anlatmış, uyarmış bu memleketi kuran, temellerini atan, yeddi düvelin ‘tek dişi kalmış canavarlarının’ elinden kurtaranlar…

Son ihanetin günyüzü, Libya’da görülmüş! Türk devlet görevlileri, fotoğraf ve görevleriyle ifşa edilmiş!

Kim yapmış? Elbette ‘Festöş’ ekibi! Peki, kim şiddetle gündeme getiriyor bunu, ‘eskilerden’ kalıp ‘tövbe’ ettikleri söylenenler…

Yahu insan!.. Bu memleketin en mahremi olan ‘kozmik odayı’ deşifre eden, emperyalizme servisleyen, onlarca gizli görevliyi ifşa ettirip, katlettiren ‘alçak ve yavşak’ şimdi nerede? Sen neredesin sen!

Demiştik ya geçenlerde, el alem at izi ile it izi arıyor memlekette… Bırakın izlerini, atlarla itler karıştı be!

Biz, daha önce belirttik, vurguladık ama gene vurgulayalım… Usta gazeteci Taha Akyol, “Türkiye, 1961’den beri ilk kez 5 yıllık kalkınma planı çıkaramadı. Bu, hızlı çalışmak mıdır?” Diye sordu birkaç gün önce…

Biz de ardına ekleyip, “Ve hala çıkaramıyor… Çünkü, kalkınma planı yazacak bilgi birikim ve donanımına sahip personelin yok!” Demiştik…

Dün, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11’inci 5 Yıllık Kalkınma Planını onaylayarak TBMM’ye göndermiş! İnceleme fırsatı olmadı ama başlıklar ve vurgular geleceğe pek umut vermiyor! Haberimiz olsun ha…

Aslında, memleketin hali belki de Sigmund Freud’un özetlediği, şu cümlede saklıdır he… “Çoğunluk aslında sessizce özgürlüğü istemez, çünkü özgürlük sorumluluktur ve çoğunluk sorumluluğu korkutucu bulur!”

Ne dersiniz, sizce de bizim toplumun çoğunluğu bu ‘korkutuculuktan’ mı korkuyor?

Hazır Meclis’ten söz etmişken; CHP’nin öğrencilerin KYK’ye olan kredi borçlarının ödemesinin kolaylaştırılması için TBMM’de verdiği araştırma önergesi, AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi…

Geçen hafta, 4 Temmuz’da sosyal medyaya, bir de ‘müzik notası’ bıraktık… Siz de 4 Temmuz 2003’e bir bakın! Kimse utanmasın, bakın çuval var o resimde, Amerikan kaputundan! Anlamını araştırın bir de!

Yanıt geldi ardından, “O gün çarpışmadan teslim olmasa idik, 15 Temmuz’da Genel Kurmay Karargahını teslim etmezdik! Bu işler çabuk olmuyor, bir ordu böyle-böyle paketleniyor” diye!

O da bir şey mi? Karargahı teslim edip, derdest edilen komutanın görevini sürdürüp, bir de bakan ettik!

Evet, Kozmik Oda’ya da giremezlerdi.. Emri kim verdi ve kim uyguladı ise onlardır esas sorumlu ki 13 sene sonrasını göremediler!.. Yada, O’nlar da bu oyunun içerisinde idiler!

Mesela, şu son, pek de tartışıp içeriğinin ortalara dökülmediği askerlik yasası hakkında ne biliyorsunuz?

Sinan Meydan uyardı: “I. Dünya Savaşı sonrası imzalanan Mondros Mütarekesi’nin ‘ordular dağıtılacak’ maddesi gereği 400.000 mevcutlu Türk ordusunun 350.000 kadarı terhis edildi. Ordu, 50.000’in altına düştü. Yeni askerlik kanunuyla 130.000 asker terhis ediliyor. Mondros’tan sonraki en büyük terhis bu!” Dedi, de ne oldu?

Belki de ‘beka’ dedikleri buydu! Olamaz mı?

Aldık, geldik bir başka gündem konumuza…

AKP’den son kopan ve parti kurmasına kesin gözüyle bakılan Babacan’ın istifa mektubunda, “İnsan hakları, özgürlükler, ileri demokrasi ve hukukun üstünlüğü vazgeçilmez ilkelerimizdir. Siyasete ilk girdiğim günden bu yana bunlar için canla başla çalıştım. Allah sağlık ve ömür verdiği sürece bundan sonra da çalışmaya devam edeceğim” demiş! Bu vurguları yapması size bir şeyler anımsatıyor mu?

Yorum-morum yapmayacağız! Haftaya ‘orta oyunu’ var, bakacağız!

Önceki hafta kendi maaşına zam yapan kuruldaki ‘edepsizlik’ timsalinin söylediklerine nükte yapmıştık…

Emekliye-memura yüzde 5-6… Elektriğe-gıdaya yüzde 15 zamcıklar uçuşurkennn…
Eyyy Vatandaş… Hazineye ait Tarım Arazileri satılıyoooorrr… Tapusu verilmeyen vatandaşların arazileri de yanına katılıyooooorrr! Haberiniz Var mıııı?

Heee? Var mı?

Geçen hafta, Fındıklı’nın 1.Derece Doğal SİT Alanı olan Çağlayan Vadisi, Solarez Deresi üzerinde yeni bir HES daha planlandığı ortaya çıktı…

Evet, durmayacaklar! Ülke tarımını, bereketli toprakları nasıl bitirip yok olma aşamasına getirdilerse, doğal yaşam alanlarını da katlediyorlar! Yapıldıkları doğal alanlara ‘geri dönüşümü olmayan’ ve ‘telafisi güç’ zararlar veren bu projeler durdurulamazsa yaşanacak alanımız kalmayacak!

Fındıklı gene hakkını verecektir 15 yıllık mücadelenin. Gene gelecekler, gene geldikleri gibi dönecekler!..

Geçen hafta TBMM’de, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, DİSK Emekli-Sen ile birlikte hazırlanan ortak basın açıklamasını yaptı. TBMM’de verilen kanun teklifi ile emeklilerin demokratik sendikal haklarına kavuşmasının yanında, emekli maaşlarının 2.bir iş yapmayacak şekilde düzenlenmesi, bayram ikramiyelerinin arttırılması talebi dile getirdik. Sizce geçer mi?

“Oğul… Günce tut yarına/ emek kokusunda/ alın terinin soğumamış damlasında,/ ve umudun dalgasında/ gelsin yarın/ yusufçuk kanatlarında sevgiyle yazılı…”

Bakın etrafınıza bakın! Okuyun… Anlayın… Muhakeme edin… Anlatın. Kendinize ha!