Özer Topçu
ozer@yolcuhaber.net

Herkes biliyor ki, AKP karşı devrim yaparken, önüne gelen engeli ortadan kaldırmak için bir parti gibi değil de, terör örgütü gibi davranmıştı. Kendisine engel gördüğü her şeyi imha ede ede yol almıştı. Hemen hemen bütün güçleri de etkisiz hale getirmişti. 2023’de heykelleri yıkmak kalmıştı sadece. Bir çok kez heykellere saldırarak toplumun nabzını tuttu. Baktı ki, o yola çıktığım an sonum olacak, karşı devrimden vazgeçip, sisteme entegre olup, iktidarını süreklileştirmeyi, sağlamlaştırmayı seçti. Bunu yaparken karşı devrim konseyine ihtiyaç kalmamıştı. İşlediği bütün karşı devrim suçlarını FETÖ denilen iktidar ortağı bir tarikata yıkıp, kendisini yenileme operasyonu ile iktidara kök saldı.

Karşı devrim suç ortaklarının bir kısmı, epey bir süre onunla hareket ederek kendilerini sözüm ona akladılar. Tehlikeli süreç bitince de, parti kurmaya kalkıştılar. Şimdi onlara da terörist dese “ey kardeşim, sen onlarla birlikte FETÖ avına çıkmıştın” teröristlerse, o zaman da teröristlerdi denecek…

Ayrıca, onlara terörist dense, kendi partilerinin içinin boşalıp, onların safında yer almalarından korkuyorlar.

Sanırım Recep Tayyip Erdoğan yukarıya tükürse bıyık, aşağıya tükürse sakal…
Bu iktidarın ömrünün çok kısa olduğunu düşünüyorum. Muhalefet partiler ivedi şekilde kongre ve kurultaylarını yapıp, iktidar vaziyeti almak zorundalar.

Bu defa, ben bilirim huyunuzu bırakın da, meselelere daha realist pencereden bakın derim…

Ülke ekonomisinin çöktüğü bir anda “biz seçimlerin zamanında yapılmasından yanayız” demek, korkunç bir durumdur. Bunu demektense partilerinizi fesih etmeniz daha sorumlu davranış olacaktır.

İktidarı alarak dünya silah tüccarlarına aktarılan ekonomiyi, halkın çıkarlarına, üretime, demokrasiye entegre etmenin tam zamanıdır.

Araç virajdan uçuruma yuvarlanmadan, direksiyon başına lütfen….

AKP gidecek de, siz hazır mısınız?