CHP Spor Üst Kurulundan Ankara Kent Konseyine Ziyaret…

Yerel seçimlerin ardından yeniden planlanan ve oluşturulmaya başlayan Kent Konseylerinin çalışma koşulları da gün geçtikçe daha etkinleşiyor.

Sivil toplum örgütleri ile yurttaşların, kent yönetimlerine, karar alma mekanizması ve sorunlarına çözüm üretme aşamasına daha etkin katılım sağlanmasının hedeflendiği Kent Konseyleri ve Kent Meclisleri, kentlerin geleceği için daha etkin sorumluluklar üstleniyor.

Birçok kentte olduğu gibi Ankara’da da örgütlenen ve birçok Sivil Toplum örgütünden birçok ismin yer aldığı Ankara Kent Konseyi Başkanlığına, işadamı ve aynı zamanda Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanvekili Halil İbrahim Yılmaz seçildi.

Derelerin Kardeşliği Platformu YK Üyesi gazeteci Ömer Şan’ın da, DİSK Emekli-Sen temsilcisi olarak yer aldığı Kent Konseyinin ilk resmi ziyaretçileri CHP Spor Üst Kurulu yönetimi oldu.

Aynı zamanda yine Ömer Şan’ın da görev aldığı CHP Spor Üst Kurulu Yürütmesi, Kurul Sekreteri Cemal Kaman ile birlikte Atletizm Federasyonu eski Başkanı Mehmet Yurdadön, Boks Federasyonu eski Başkanı Hasan Rüzgar, Milli Maratoncu Veli Ballı, Milli Güreşçi ve Antrenör Muharrem Demiregen, Kulüp Başkanı Erdal Pekgöz, Spor Yorumcusu Özgüner Doğan, Mustafa Özarslan, Cavidan Kalelioğlu, Milli Atlet Kenan Baydar ile birlikte
Ankara Kent Konseyi Başkanı Yılmaz ve Yürütme Kurulu’na ilk resmi ziyareti gerçekleştirdi.

CHP Spor Kurulu çalışmaları hakkında kısa bir bilgilendirme yapan Kurul Sekreteri Kaman, tüm illerde ortak çalışma ekipleri oluşturarak, illerin sağlıklı geleceğini inşa etmek istediklerini kaydetti.

Çalışmalara yeni başladıklarını ve hiçbir siyasi ayrım yapmaksızın liyakat sahibi olan herkesle, sivil toplum örgütlerinin kentin geleceğine yön vermek ve karar mekanizmalarında söz sahibi olmalarına çalıştıklarını ifade eden Konsey Başkanı Yılmaz, kentin spor kamuoyu ve sporun her dalında öncü olması için birlikte çalışma programları geliştireceklerini kaydetti.

Hem Ankara Kent Konseyi ve hem de CHP Spor Üst Kurulu yürütmesi, oluşturulan birliktelik ve ortak çalışma paydaları ile Ankara’nın her alanda gelişmesi ve kente gelecek için katkı sunulması noktasında ortak çalışma yapma yönünde ortak kararlar alındı.