Sami Özçelik

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,Rize-Fındıklı ve Artvin’e teşekkür ziyaretinde bulundu. Yeni başkanları tebrik etti. 2014 yılında yapılan yerel seçimler sonrası Artvin Belediyesinin AKP’ye geçmesinden sonra gazetecilerin en çok üzüldüğünüz il hangisi oldu, sorusuna verdiği, ” En çok üzüldüğüm il Artvin oldu.” cevabını vermişti.

4.dönem yeniden aday gösterilen Emin Özgün’de seçimin kaybedilmesinin ardından üzüntülerini dile getirirken, seçimlerin bir anlamda nöbet değişimi olduğunu, ancak AKP’nin 5 yıl sonra belediyeyi kaybederek yeniden CHP’ye bırakacağı iddiasında bulunmuştu. Başkan Özgün’ün iddiası tuttu.

Ancak kendisi geçirdiği elim trafik kazası sonucu aramızdan ayrıldığı için bu günleri göremedi. ruhu şad olsun… CHP kaybettiği belediyelerinin yanı sıra daha önce alamadığı belediyeleri de Murgul, Yusufeli hariç hepsini kazandı. Hatta bazı siyasi falcı gazetecilerin AKP’nin Artvin’de 8-1 galip geleceğini söylemekle kalmıyor, iddialara bile girdiği biliniyordu!..

Ancak burada bir parantez açalım. Kemal Kılıçdaroğlu ve İYi Pari Genel Başkanı Meral Akşener’in uyguladıkları taktik, Türkiye’de değişmez denen şeyleri değiştirdi, Sarsılmaz, yıkılmaz denen kibirleri sarstı, yıktı. Adeta bir dönemi kapattılar. Halk artık 17 yıllık bu iktidar ve anlayışa ne prim veriyor ne de oy!..
seçimler artık dilimler halinde olan parti veya particiklerin yerine ittifaklara oy veriyor. Bu ittifaklaşmanın yolunu da AKP açtı. Cumhur İttifakı kurarak meydanlara indi. Karşısına Millet ittifakı çıktı.

Cumhur İttifakının her şeyi vardı. Cumhurbaşkanı, başbakanı milletvekilleri, valileri, kaymakamları, belediye başkanları, bankaları, bürokratları hatta müftüleri, din adamları aklınıza gelen her şeyleri vardı. Millet ittifakının ise sadece sırtlarını dayadıkları halk ve samimiyetle milleti devleti düşünen inançları vardı. değerli dostlar; Bu halk mağdurdan, haktan yana olmuştur hep.

Hele hele kendisini aldattığını fark ettiği anda babası olsa anında gereken cevabı verir. Bu iktidar 17 yıldır halkı kandırdı. ha şurada, ha burada, bunu da yapalım, şunu da geçelim, bunu da deneyelim, hele bir başkan olayım gibi bitmek bilmez isteklerin ardı arkası kesilmedi. Her defasında bu halk bunlara kredi verdi!. Ama iktidar hiç bir kredinin geri dönüşümünde bulunmadı. Hep batık çıktı.

Artık Halkın gönül bankasından alacakları tek oy kredileri kalmadı. Yolsuzlukların haddi hesabı yok!. Yoksulluk adeta katlanarak patladı. İnsanlar gerçekten fakrü zaruret içinde perişan durumdalar!.

Fabrikaların tamamını tasfiye edip satan bu iktidar insanlarını kasıtlı bir şekilde işsiz bırakmıştır!. Ülkeyi tüketen, en basit ülkenin kapsına muhtaç eden hale getirdiler. Sırbistan’dan et aldılar, Ukrayna’dan ot!..

Millet bir çıkış, kurtuluş yolu arıyor. Ne parası kaldı, ne doğası, nede bir umudu var.

Bu gidiş iktidarın artık dayanacak gücünün kalmadığını gösteriyor. Kefen parasını bile kullandılar!. Daha ne denebilir ki, sözün tükendiği, eyvah denilen yerdeyiz!. Bakın Bahçeli kuruluşundan beri İP dediği İYİ Partiye ışıklar yakmaya başladı İYi Partili kardeşlerim diyor. Zamanlama çok manidar. Cumhurbaşkanı AKP Genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın evini ziyaret etmesinden sonra bu şekilde şirin açıklama yapıyor.

Demek ki durumlar kel, acele gel!. İkisinin toplamı artık durumu kurtarmıyor. dedim ya halk artık bunların o, bu, şu ayrıştırmalarını yemiyor!. Ortak paydada buluşuyor Yoksulluğunda işsizliğinde lokmasının çalındığında buluşuyor!. Onun için birileri için çanlar çalmaya başladı. Bu şekilde gitmez. Önümüzdeki yıl seçimler gözüküyor!.. tulumba da gerçekten su bitti. Milyonlarca insan 17 yıl öncesinin çok çok daha fakirliğine indi. O günlerini arar oldu!. Evet yüzbinler orta halli geliri orta seviyede olabilir ama 10 milyonlar can çekişir hale gelmiş durumda!..

Kim ne derse desin. Bu ülkenin en büyük terörü gelir dağılımındaki adaletsizliktir. Her şey bundan ortaya çıkıyor. Bütün kötülükler, terör, kan, gözyaşı, kadın cinayetleri, işsizlik, hastalıklar her şey ama her şey ekonomik terörün eseridir!.. İnsanlar güpegündüz soygun yapıyor. kameralara rağmen yapıyor.

Çünkü gözler kararmış. ölmüş eşek kurttan korkmaz diyorlar!. Bu toplumsa cinnet seviyesidir. Oğlu babasını parası için öldürür hale geldi!.

Kemal Kılıçdaroğlu bu ahval içerisinde belediye başkanlarını uyardı. Herkese kucak açın. herkesi sevin. Bu insanların dermanı olun. AKPli MHPli Saadetli CHPLi kısaca herkesi sevin ve yaptıklarınızla onların gönlünde taht kurun. İktidara giden yol budur. onun için size 7 maddelik bir çerçeve sunduk.

Bunlara riayet edin.” dedi. Güzel bir tesadüf, CHP’nin Artvin’de 7 belediyesi var. Toplumumuzda 7 rakamının da 40 rakamı gibi derin anlamı vardır. Cennetin 7 kapısı var, cehennemin de 7 katı var!..Bir de 7 bela var tabii!..7 kat muşambaya sarılan kutsallar var mesela!..ve tabii 7 nasihat var. Bu çerçeve de 7 nasihati anlatıyor bence…

Bir kaç CHPli başkan ilk aylarda hata yaparak slında çok faydalı bir şeye imza attılar. Hastalık erken evrede tespit edildi. Sıkıntı yok. Ama aynı dönemde AKP belediyelerinden gelen kokular için yandaş medyanın tek satırı yok.

CHP’yi, CHPli belediyeleri ise idam sehpasına çıkarmışlar!. Ben de diyorum ki akıllı olun. akıllı olun. Bugün yaşasa 120 yaşında olacak anne annemin annesi derdi ki; ” Akıllı olun nene akıllı olun, top atarlar!”. Akıllı olun sevgili belediye başkanları. Konunun özeti budur!..