CHP’li Mahmut Tanal, yeni açılan İstanbul-İzmir Otoyolu’nu 2 saatte geçtiğini söyleyerek iktidarı öven şarkıcı Demet Akalın’ın yasal hız sınırını aştığını iddia etti.

Tanal, Akalın’ı arayarak teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da “suç ve suçluyu övmek” suçlamasında bulundu. 

Geçiş ücreti nedeniyle tartışılan, geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan İstanbul-İzmir Otoyolu’nu kullanan şarkıcı Demet Akalın, sosyal medya hesabından fotoğraf eşliğinde “2 saatte dünya yol geldik. Pahalı deniyor ama İtalya’da otobanlar adım başı para” paylaşımını yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu paylaşımıyla ilgili olarak Akalın’ı telefonla arayarak teşekkür etmişti. Akalın, Erdoğan’ın kendisini aradığını “3 gün üst üste rüyamda gördüm cumhurbaşkanımızı. Hafif bir şok oldum arayınca. Allah ona uzun ömürler versin” sözleriyle aktarmıştı.

CHP’Lİ TANAL: DEMET AKALIN YASAL HIZ SINIRINI AŞTI
CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal ise tartışmaya farklı bir açıdan dahil oldu. “2 saatte geldim” diyen Demet Akalın’ın yasal hız sınırını aştığını belirten Tanal, Akalın için cumhuriyet savcılarını göreve davet ederken, şarkıcıyı arayıp teşekkür eden Erdoğan için ise “suç ve suçluyu övmekten” soruşturma açılması gerektiğini savundu.

KESİNTİSİZ 120 KM HIZLA GİTSE BİLE 3 SAAT 33 DAKİKA SÜRER

CHP’li Mahmut Tanal’ın Erdoğan ve Akalın’la ilgili Twitter paylaşımları şöyle:

1- Sanatçı Demet Akalın, yeni açılan paralı İstanbul-İzmir Otoyolu’nda yolculuğunu 2 saatte tamamladığını söylüyor, fotoğraf paylaşıp iktidarı övüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Akalın’ı telefonla arayıp teşekkür ediyor. Gelelim herkesin atladığı ayrıntıya;

2- Açılışı yapılan İstanbul-İzmir Otoyolu, 426 kilometre. Otomobillerin otoyollardaki hız sınırı 120 kilometre. Sabit 120 km hızla hareket edilse bile yolculuk 3 saat 33 dakika sürer. Peki nasıl oluyor da Demet Akalın yolculuğunu 2 saatte tamamlıyor?

3- Demet Akalın, açıkça Karayolları Yönetmeliği’nin hız kurallarını düzenleyen 100. maddesini ihlal etmiş oluyor. Trafik kurallarını ihlal eden, kanunu dinlemeyen Demet Akalın için Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyorum.

4- Trafik kurallarını ihlal eden, kanunu dinlemeyen birisine, Cumhurbaşkanı da nasıl oluyor telefonla arayıp teşekkür eder? Cumhurbaşkanı hakkında da suç ve suçluyu övmekten soruşturma açılması gerekiyor.