Karga Gak Demeden
27-08-2019
Ömer ŞAN

Utku ve Nutku!

Bugün, bizim kuşağa ‘yerli ve milli’ nutukları atan zevatın birçoğu bilmiyordur ‘Büyük Zafer’i… Bilenler de yavşaklığından, emperyalizme uşaklığından yanaşmıyor akla, bilime ve gerçeğe… İşine öyle geliyor ya! Büyük Zafer, 30 Ağustos’tur haaa… Öğrenin ve kazıyın o muhakemesiz beyninize! Okuyun, okuyun!

Aslında onlara göre demokraside de çığır açtık! Halk iradesini ‘kendi iradesi’ olarak belirledi bir zamanlar kendini ‘mazluma’ sokanlar…

Anladınız mı?

Önceki gün, hastanelerden telefon ile randevu almak 5 liradan 14 liraya yükselmiş!.. Haberiniz oldu mu? Sağlıkta çağ atladık. Unutmayın!

Türk-İş’in araştırmasına göre, Ağustos ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 58, yoksulluk sınırı ise 6 bin 705 lira oldu… Asgari ücret ile gerçekleşen ücreti biliyorsunuz nasılsa!

Benzine 16 kuruş, motorine 11 kuruş zam geldi. Daha bunu yazarken, benzine ve mazota bir o kadar lpg’ye de yarısı kadar bir zam daha geldi… Mehter var mi mehter? Bizum oranun atma türkileri gibi oldi bu: Deremene su kalmadi ya…

Ne deyidi şayir bi bakun: “Deremenun oluği da çeliktendur çelikten… Sen kaldur ayağuni da ben kuyayim delukten!..” Nasiii… Sarayi miii? Hemen kötuluğe çekmayun ha, deremenun ayağinlan, lavus dökilen deluği bilmeyisanuz!

Bir de ne oldu, millet ucuza yiyemesin diye tonlarca domatesi çöpe döken firmaya İstanbul Büyükşehir Belediyesi 4 bin 200 TL ceza kesmiş! Gördunuz mi yerli ve milli, dinli ve imanli esnafi?

Ha bir de 30 Ağustos geliyor ya, gelenekleşen Yüksek Askeri Şura toplantıları olur… Hani statükodan ya! Son YAŞ’tan sonra 5 üst düzey ve önemli merkezlerdeki, terfi de almış komutan istifa etmiş! Millet meraklanırken asıl haber gelmiş…

Meğer ise Devletin Hazinesinin emanet edildiği, yetiştiği okullar malum, askerliği nasıl yaptığı bilinmez ‘damat bakan’ Berat Albayrak da YAŞ üyesi yapılmış. Söylenecekler bu kadarla kalır mı? Hangi hak ve hangi sıfatla? Kim kime ‘Ok’ atıyor?..

Ülkemize bir lafla Başbakan yapılıp öteki bir lafla indirilen Ahmet Davutoğlu, “Terör defterini açarsak bizi eleştirenler insan içine çıkamazlar…” Deyivermiş, bak hele!

Eski gazeteci ve milletvekili Melda Onur da açmış… “Bu sözler ya suç, ya da suç ihbarı! Varsa bir savcı, hemen harekete geçmeli! Konuşurum dediği dönemde Sur’u Toledo yapmak (!) isteyen Davutoğlu ne kastediyor? Hududi’nin gerekçesiz içerde tutulmasının gerçek nedeni de bununla mı ilgili acaba?” Diye…

Biz de Evet, diyoruz… Bunu bilip de konuşmayan, kamusal görevle kamuoyunun ödediği vergilerle maaş alıp, kamuoyunu yanıltan ve şimdi de böyle siyasi dans edenler neyin hesabında? Toplum içine çıkılacak yüz ve vicdan kaldı mı sizde artık? Bildiğini söylemeyen dilsiz şeytandır, bilirsiniz!

Ve Sayın Cumhurbaşkanı, geçtiğimiz hafta sonu Rize’de bilmem kaç milyar mı milyon mu tutan açılışlar yapmış! Köy de görünmüyor, kılavuz da yok ama öyle deniyor! Cami de var açılanların içinde, dere yatağında lojman konak da!.. Yani bir üniversitenin felaket tezi gibi kamuoyuna düşen RTEÜ’nün Güneysu Deresi yatağındaki lojmanları… Sonra, vatandaş dere kenarında ev yapıyor, felakette ölüyor he!

Cumhurbaşkanı Rize’de önce muhalefete, kendisini eleştirenlere, verdi veriştirdi, türlü suçlamalar, iftiralar attı, aşağılayıcı konuştu ama sonrasında da, “Önce millet, önce memleket diyen herkesle çalışmaya hazırız” dedi…

Önceki Cumhurbaşkanının dediği gibi ‘İnsan hayret ediyor’ yani… Başka ne edebiliriz ki? Nasılsa millet iradesi yerine ‘kayyum’ iradesi daha evla oluyor!

“Ahlak ve namus deyince sadece kadından konuşmaya başlayan herkes, ahlaksız ve namussuzdur” diyor, Frida Kahlo… Ve benim, 17 senedir genetiği değiştirilen ülkemde bir kadın, geçen hafta içerisinde, ‘ne olur ölme anne’ diye bağıran çocuğunun gözleri önünde, ‘ölmek istemiyorum’ derken öldürüldü. Bu acının tarifini yapabilir misiniz? #EmineBulut ‘u tanıdınız mı?

Bunun vebali omuzlarında olanlar… Siz, ne biçim bir ülke yarattınız böyle? Kahrolun!

İstanbul BB bünyesinde çalışan 200’e yakın gazeteci işten atılmış ve hak arıyorlarmış! Ne kadar ilginç değimli?..

Ulaaa,belediyede çalışan gazeteci nasi oliyi heee? Bunlar neyin basın mensubu? Bankamatikten nakit çekme sorumlusu mu? Utanmazlar!

Elbette kimse işini kaybetmesin, işsiz kalmasın ama bunca insanın hakkını emeğini yerken neredeydiniz? 2004’ten beri işten atılanları hesap ettiniz mi?

Girmeyelim gene de bütün bu yavşaklık ve puştluklara…

Önümüz 30 Ağustos… Türkiye Cumhuriyeti’nin en sağlam temeli… Varoluşun utkusu… Kiminin tutulsa da nutku, kimse unutturamaz bu utku! Zafer Bayramınız kutlu olsun, nutku tutulmayanlar!

Ufuktan göğü yaran güneşin doğuşu gibi açacak çiçek…Yeniden filizlenip yeşerircesine toprak… Ve umudu yarına mayalar gibi, sevda ile aşk ile…