Özer Topçu

AKP Genel Sekreteri, ağzını köpürttü ve aynı ukela edayla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanını tehdit etti. Gerekçe “militanlarımızı işten atmayın” yönündeydi.

İşten atılma tehlikesinde olanlar emekçiler değil bir defa. Bunun altını çizelim öncelikle…
İşe gitmeden maaş alıp, AKP’ye çalışarak gününü geçirenler tabi ki işten atılacak.
Hatta, şimdiye kadar haksız yere aldıkları maaşların da, iadesi istenecektir.

Senin bu tarz çıkışın tam bir kirliliktir, edepsizliktir. Ortada bir suistimal var ve “devleti nasılsa ele geçirmişiz, istediğimizi yaparız” havasıyla hareket etmeniz, aymazlığın daniskasıdır ve bu tavrınız suçtur.

Yüreğin varsa, adamsan, insansan, müslümansan, biraz insana benzer halin, yanın varsa, İ. Melih Gökçek Belediyeyi aldığında, elleri nasırlı emekçileri işten nasıl attığını, kaç kişiyi attığını, kaçının intihar ettiğini, kaçının eşinden ayrıldığını, kaçının icralarla boğuştuğunu araştır. Ondan sonra, bu davranışınla insanlıkla uzaktan yakından ilişkinin olup olmadığına bak!

Örneğin, ben bir tek gün bile işe gitmemezlik yapmadığım halde ve işimi bir idealistçe yaptığım halde, beni de işten atmıştı. Yaklaşık 2000 kişinin vebalni taşırken, çıkıp ağzınızın tükürüklerini sağa sola savurmanız ne kadar ahlahlı davranıştır? Ya da ahlakın hangi halidir bu davranışınız?