Şavşat, turizm cenneti olma yolunda önemli adımlar atmış. Doğal güzellikleri yanında tarihi derinliği ve bir göç yolu olduğu bu coğrafyayı daha önemli kılıyor.

Doğu Anadolunun, Karadeniz bölgesi ile sınırlarını çizen yüksek dağlar, bulutlara geçit vermeyince, yağışlar buraya bolca yağmaktadır. Şavşat’ın yeşilin her tonunu barındırması bu özelliğindendir. Bu güzelliği gören girişimciler, müteşebbisler de, oteller kurarak bu süreci kazanca çevirmeyi, ilçemizi daha da tanınır hale getirmeyi görev bilmişler…

Şavşat’a 3 Km. Uzaklıktaki Yeşil Vadi’de bu turizm işletmelerinin en önemlilerinden biri. Burası adeta bir tatil köyü konumunda. Toplumun her kesimine hitap eden ticari konumu gereği de, burada tatil yapacakların önceden yani kıştan rezervasyon yaptırmaları gerekir.

Burada müşteri işletmeci diyaloğu yerini, misafir ev sahibi diyaloğuna bırakmış. Yavuzköyü ile Şavşat arasındaki Zeki Keskin ve Atanur Keskin’e ait olan Yeşil Vadi Turizm Tesisleri “Ato’nun Yeri” olarak da anılmaktadır… Turist Kafileleri Atanur Keskin’in yılların birikimi ve deneyimi dahilinde gezdirilmektedir. Doğa severleri ve Yolcu Haber Dostlarını bu güzellikten haberdar ederiz..

Özer Topçu