CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gurup toplantısında yaptığı konuşmada, Damat Bakanın eline verdikleri yazılı metinden  yeni ekonomik programı okuduğunu ve bu metnin bir İMP programı olduğun açıkladı.

Kılıçdaroğlu’nun konuyla ilgili konuşmasının tam metni şöyle:  .

Damat yeni ekonomi programı açıklandı. Kaçıncı program? Neredeyse ayda bir program açıklanıyor. Her programdan sonra fiyatlar yükseliyor, her programdan sonra işsizlik artıyor, her programdan sonra yeni zamlar kapıya dayanıyor. Ne programı Allah aşkına? Damada vermişler bir metin, çık bunu anlat diye. Damat ne anlar işsizlikten, damat ne anlar yoksulluktan, damat ne anlar fakir fukaralıktan? Damadın bir eli yağda bir eli balda, damat bir kibir abidesi kayınpederi gibi, herkesi küçük gören bir adam. Kendisine göre en iyi bilen o, Türkiye’de onun dışında kimse bu konuları bilmez.

Bakın, yeni program bir IMF programıdır. Bir daha söylüyorum, yeni program eski programlar işe yaramadı, hiçbirisi tutmadı, IMF heyeti geldi, günlerce oturup konuştular ve yeni bir programı yaptılar, damadın eline verdiler, çık bunu anlat dediler. Yeni program bir IMF programıdır, bu kadar açık bu kadar net.

Bereket versin IMF heyeti bizim arkadaşlarla görüşünce gerçek ortaya çıktı. Yoksa kimse IMF’nin geldiğini bile duymayacaktı. Heyet geliyor, hesabını veriyorlar. Neydi? Daha önce Mckinsey’i araya koymuşlardı. Onunla anlaşıp, oradan IMF’ye gideriz diye. Biz tepki gösterince, o sözleşmeyi bıraktılar. Şimdi gizli gizli görüşüyorlar IMF heyetiyle.