Bilal Kayabay

EMİNİM SON KARARIM

Yıllardır yapılanlara, yaşananlara, alınan kararlara, uygulamalara, özellikle eğitimde oynanan, kirli, karanlık oyunlara bakınca, olan bitenler hakkında bir yargıya varmak hiç de zor değil. Herşey ayan beyan ortada.

Emperyalist ABD Kapitalizminin “Müslüman ülkelerde demokrasiye müsaade edemeyiz. Baştaki mollalara yuları takar; onlar aracılığıyla, toplumu istediğimiz gibi beceririz” planı uygulanmakta.

Anadolu kültürünü, Anadolu insanının yaşam biçimini, tarihin çöplüğüne gömüp toplumu, çölün hurafelerine göre dizayn etme projesi, yani BOP tam gaz. Yurtsever kesim tarafından tepkiyle karşılandığı için, şu ara dillendirilmese de gündemdedir.
Eşbaşkanlıktan söz edilmemesi,
tehlikeli takıyyedir.

Kim ne derse desin. Eminim, son kararım. Su akıyor göz bakıyor; ıslık çalmaya ne hacet.

GÜN GÖRMEDİK YERİNİZİ BİLİRİZ

Kadınlı erkekli bir turist gurbu, ören yerleri geziyor. Tarlada çalışan Anadolu insanları, merakla izliyor; ne arar bu “gâvurlar” düşüncesinde.

Herif, ak pak hatunlara iç geçirip söyleniyor: Elin gâvurundaki ak pak petek gibi avratlara bak bide bizimkine bak. Bu mu senin adaletin Allahım !..

Kavruk Anadolu kadını susar mı “Gelsinler benim gibi güneşin altında çalışsınlar da gör bakalım. Ben de onlar gibi şapkaların, şemsiyelerin altında keyfimce dolansam, ben de ak pak petek olurum” deyince, herif, şöyle çapraz bibakış fırlatıp “Git lan avrat, ben senin gün görmedik yerini de bilirim” der.