Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesinin ortaklaşa başlattığı Kızılay bölgesindeki cadde ve sokakları yenileme çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlanmasına rağmen polisin kurduğu gecekondu karakolunun da bulunduğu Yüksel Caddesi’ndeki yenileme çalışmaları bir türlü bitmiyor.

Ankara’nın en ünlü caddelerinden biri olan Yüksel Caddesi bundan üç yıl kadar önce polis tarafından işgal edilerek geçici gecekondu tipi bir karakol kurularak cadde de bulunan ünlü İnsan Hakları Heykeli demir parmaklıklar arasına hapsedilmişti.

Uzun süre demir parmaklıklar arasına hapsedilen anıtın demir parmaklıkları yoğun tepki sonucu kaldırılmıştı.

Yaz boyunca Kızılay bölgesinde yenileme çalışmalarının çoğunu bitiren Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi Yüksel caddesinde ki çalışmalarını aradan bir ay geçmesine rağmen bitirememiştir.

Son 15 gündür hiçbir çalışmanın yapılmadığı ve toz-toprak-çamur içindeki cadde de yayalar işkence çekerek yürümeye çalışmaktadır.


Görüştüğümüz ve adının açıklamasını istemeyen bir belediye yetkilisi sorunun caddedeki polis gecekondusundan kaynaklandığını ve  çalışmalara bu karakol sayesinde devam edilemediğini  söyledi.

Ankara halkına ve Yüksel Caddesin i sevenlere duyurulur.