Sahnelediği bir birinden başarılı oyunlar ile adından sıkça söz ettiren Odunpazarı Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü 2019-2020 sezonunu “Ayrılık” isimli oyun ile açtı. Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sezon açılışına çok sayıda tiyatro sever katıldı. Odunpazarı Belediye Tiyatrosu’nun sezon açılışında Bozüyük’ten misafirleri de vardı. Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Yardımcıları Ali Şahinoğlu, Mahmut Fındık, Başkanvekili Sezai İnci’nin de aralarında bulunduğu bir gurup Bozüyüklü tiyatroseverler “Ayrılık” oyununu izlemek için Eskişehir’e geldi.

Yeni sezona perde diyen perde Odunpazarı Belediye Tiyatrosu, yeni sezonda iki tanesi yeni olmak üzere toplam altı oyunla seyircisinin karşısına çıkacak. Odunpazarı Belediyesi Tiyatrosunun dönem boyunca sahneleyeceği oyunlar ve konuları ise şöyle:

AYRILIK

Dört yıl evli kaldıktan sonra şiddetli geçimsizlik nedeniyle soluğu mahkemede alıp boşanmış bir çift. Ama hiçbir öfke eskisi kadar taze değildir ve 1 yıl 13 gün sonra adam kadının kapısına gelir ve işte her şey tam da bu noktada yeniden başlar. Karşılıklı olarak eski konular yeniden ele alınmaya başlar. Burçlar, sebzeler, tanıdıklar, anılar derken o pek de bilinmeyen ama içten içe merak edilen 1 yıl 13 günlük ayrılık süresi her ikisi tarafından da karşılıklı ve içsel olarak tatlı sert bir şekilde sorgulanmaya başlanır. Komedi tarzında kaleme alınmış, izleyen her insanın kadın erkek ilişkisine dair bir şeyler bulabileceği, Behiç Ak’ın yazdığı Elçin Elmalıoğlu Karaahmet’in yönettiği oyunda, İlknur Nazlı ve Kıvanç Pehlivanoğlu rol alıyor. Oyun 10-12 Ekim, 2-23 Kasım 2019 tarihlerinde ve sezon boyunca Hasan Polatkan Kültür Merkezi Sahnesi’nde.

İKİNCİ DERECEDEN İŞSİZLİK YANIĞI

Askerden döneli bir hayli zaman olmuş, birçok iş görüşmesine ve mülakata katılmış fakat iş bulamamış Meteoroloji Mühendisliği bölümünden mezun genç bir adam. İçine düştüğü tüm

saçma durumlara karşın bir yandan yaşama sıkı sıkıya tutunmaya çalışırken öte yandan da süreç içinde eline geçen her fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek için uğraşır ama bu asla mümkün olmaz. Durumun bu kadar karamsar olduğu yetmiyormuş gibi ailesi ve sosyal çevresine karşıda dik durmaya çalışmaktadır. En sonunda nihai sona ulaşılır ve artık genç adam için olaylar içinden çıkılmaz bir hal almıştır. İşsiz bir gencin komik ama bir o kadar da trajik durumunu anlatan tek kişilik oyun, kara komedi tarzında kaleme alınmış. Açık biçim rejisi ve komedi oyunculuk türlerinden biri olan burlesk oyunculuk tarzıyla seyircisiyle buluşuyor. Ali Cüneyd Kılcıoğlu’nun yazdığı Atilla Savumlu’nun yönettiği oyunda, Ömer Burak Ünal rol alıyor. Oyun 24–26 Ekim, 16-30 Kasım 2019 tarihlerinde ve sezon boyunca Hasan Polatkan Kültür Merkezi Sahnesi’nde.

KOMEDİ PAZARI

Doğaçlama tiyatro alanında Türkiye’nin önde gelen sanatçılarından biri olan Koray Tarhan ile düzenlenen uzun süreli doğaçlama eğitimi sonrası da şekillenen ve gene sahne üzerinde de oyunun moderatörlüğünü Koray Tarhan’ın üstlendiği doğaçlama formatında ki oyun bu sezonda seyirciyle buluşmaya devam edecek. Doğaçlama Tiyatro literatüründe short form olarak geçen bir grup kısa doğaçlama oyunundan oluşan formatta seyirciden alınan yönelimler doğrultusunda duygu ve durumların beklemedik bir şekilde yön değiştirmesiyle, oyun bir nevi sahne üzerinde yeniden inşa ediliyor. Bu doğaçlama performansı her sahnelenişinde izleyicisine farklı manzaralar sunuyor. Bu sezon oyunun moderatörlüğünü Alican Tüysüz üstleniyor. Oyunda ise, Büşra Aslan, Beste Ersoy, Ceren Tüysüz, Ezgi Alpak, Hüseyin Demir, İpek Uzkalan, İbrahim Göksel Kart, Melike Sever, Olcay Çelik, Serhat Demirtaş rol alıyor. Oyun 17-19-31 Ekim, 21-28 Kasım 2019 tarihlerinde ve sezon boyunca Hasan Polatkan Kültür Merkezi Sahnesi’nde.

 BİR SİRK HİKÂYESİ    

Günümüzde her an karşımıza çıkan didaktik ve çocukları birey olarak kabul etmeyen çocuk oyunlarının tam aksine çocukların keyifli vakit geçirebileceği bir oyun, bir hikâye.“Bir sirk hikâyesi anlatacağız sizlere. Öyle bir hikâye ki bu tatlı bir huzur veriyor herkese. Bu hikâyenin kahramanları sıradan birer insan. Herkesin tek bir amacı var, mutlu insanlar görmek. Belki bir çizgi kahraman değil hiç biri belki de dünyayı kurtaracak süper güçleri yok ama birlikte insanlara mutluluk dağıtmaya bayılıyorlar. Bu sirkin karşısına açılan hayvanlı sirkle birlikte değişiyor dünyaları.” Yazar ve Yönetmenliğini İlknur Durmaz’ın yaptığı oyunda, Büşra Aslan, Ceren Tüysüz, İpek Uzkalan, Melike Sever, Olcay Çelik, Serhat Demirtaş, Yiğit Gürsoy rol alıyor. Oyun, 15-16-22-23-27-30 Ekim, 3-5 Kasım 2019 tarihlerinde ve sezon boyunca Hasan

Polatkan Kültür Merkezi Sahnesi’nde.

ZAMAZİNGO

Odunpazarı Belediye Tiyatrosu’nun 2019/2020 tiyatro sezonunun yeni oyunu Aziz Nesin’in öykülerinden sahneye uyarlanan Zamazingo…  Peki Zamazingo nedir? Deyin ki Özgürlük, deyin ki demokrasi ya da İngiliz anahtarı, tirbuşon… Hayatın her kesiminden insan manzaralarıyla, ağlanacak halimize güldüğümüz danslı şarklı bir komedi olarak seyirciyle buluşacak oyunun yönetmenliğini Elçin E. Karaahmet yaparken Dekor Tasarımını Anıl Ateş Işık, Kostüm Tasarımını Çiğdem Öztürk, Dans Koreografisini ise Janna Elmalıoğlu üstleniyor. Oyunda Büşra Arslan, Ceren Tüysüz, Derya Dobrişan, Hüseyin Demir, Olcay Çelik, Yiğit Gürsoy rol alıyorlar. Oyun 2019 Aralık ayında prömiyer yapıyor ve sezon boyunca Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde Sahnesi’nde sahnelenecek.

 

SİHİRLİ YOLCULUK

Odunpazarı Belediye Tiyatrosu’nun 2019-2020 tiyatro sezonunda sahnelenecek yeni çocuk oyunu Sihirli Yolculuk, seyircisine oyunu birlikte oynama teklifini sunuyor. Oyun oynamanın

en ciddi iş olduğu çocuklar ve çocuk kalmayı seven yetişkinler için etrafımızda ki her şeyin oyuncağa dönüştüğü keyifli bir yolculuk. Bu yolculukta kelimelerini kaybetmiş iki oyunbaza kelimelerini tekrar bulmaları için yardım edilirken bir kez daha paylaşmanın ve birlikte oynamanın tadına varılacak. Oyunun Yönetmenliğini Aslı Arslan Uzun yaparken Yönetmen Yardımcılığını Ezgi Büyükdere, Müzik Tasarımını Hasan Evren Biçer, Kostüm Tasarımını Çiğdem Öztürk üstleniyor.  Oyunda Beste Ersoy, Derya Dobrişan, Hüseyin Demir, İbrahim Göksel Kart, İpek Uzkalan rol alıyor. Oyun 12 Kasım 2019 Tarihin de prömiyer yapıyor. Sonrasında ki gösterim günleri ise 14-17-19-20-26-27 Kasım 2019 tarihlerin ve sezon boyunca Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.