İyi Parti Adana Milletvekili, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi İsmail KONCUK, Milli Eğitim Bakanlığı, TÜGVA ile ortaokullarda “Medeniyet ve Değerler Kulübü”, liselerde de “Medeniyet ve Düşünce Kulübü” kuruyor. TÜGVA “medeniyet ve değerlerimize uygun” olarak “Kültür ve Medeniyet” seminerleri düzenleyecek, içerik ve yeri TÜGVA belirleyecekmiş.

Bu saçmalık, ne demektir? Buradan anlayacağımız şudur diyerek devam eden KONCUK, öğrenci, okul dışı mekânlarda, içeriği ve yeri TÜGVA tarafından belirlenen seminerlere çağrılacak ve istediği şekil ve yöntemle bir tür eğitim yapabilecek. Bu yöntemi FETÖ’nün uzun yıllar uyguladığını ve başımıza neler geldiğini hepimiz biliyoruz dedi.

İyi Parti Adana Milletvekili, İsmail KONCUK, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, TÜGVA protokolü ile bir anlamda, paralel bir yapılanmaya yol verdiği açıktır diye ifade etti. Bu, hem “Tevhidi Tedrisat Kanunu, hem de Milli Eğitim Temel Kanunu” ile çelişen bir durumdur. Milli Eğitim Bakanlığı’nın denetiminde olmayan hiç bir kurum ve kuruluş Milli Eğitim Bakanlığı yerine, eğitim, öğretim faaliyeti yapamaz dedi.

KONCUK, Milli Eğitim Bakanlığı, 1 milyon, her branştan öğretmeni ile hiç bir, başka yapının ihtiyacına gerek duymaksızın, eğitim, öğretim faaliyetlerini yürütecek güç ve imkâna sahipken, Ziya SELÇUK, TÜGVA ve benzer diğer kuruluşlara,  neden ihtiyaç duyduğunu, sebepleriyle, kamuoyuna açıklamalıdır dedi. Her fırsatta öğretmenleri öven, öğretmenle başaracağını söyleyen, Ziya SELÇUK, samimiyse, öğretmen dışı yapılarla ne iş yapmaktadır? Şayet, bu, iradesini aşan bir mecburiyet, ya da dayatma ise, vallahi, o makamda oturmasının bir anlamı olmaz. “O makam, kendine iğneli fıçı olur” diyerek sözlerini tamamladı.