Karga Gak Demeden
15-10-2019
Ömer ŞAN

Üçün Birinden Kalan!

Hukuk, olmuştu ya guguk… Yıllardır ‘hak-hukuk-adalet’ aranıyor bu memlekette… F tiplerinin, yumuşayıp ‘fetöş’ olduğu günden beri titriyor kılıç üzerindeki terazi!

Önceki gün, gün yüzüne çıktı… Teker teker açıklanan listeye göre, 77 Hukuk Fakültesinin 19’unun dekanı Hukukçu değil! Tabip var, ziraatçı var hukukçu yok!

Haaa… Veteriner de var! Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Hukuk Fakültesi dekanı! Ayrıca 4 de İlahiyatçı var, hukuk fakültesi dekanı olan ve hepsi Prof.Dr. ama..

Tam da bu durumda… Bir bakın ki hele geriye… Fazla değil, 17 sene öncesine ha! Az kaldı seneyi devriyesine… Bakın, 3 Kasım 2002’de, ‘Sizi AB’ye götüreceğiz’ diye memleketin yönetimini devralanlara bakın! Aradan geçen 17 yıl sonra ne oldu? Götüre-götüre, Ortadoğu’nun bataklığına bıraktıklar..

Alın size fıkra… Kenan Öncüler almış sayfasına, biz de ekledik buraya:

“Vakti zamanında Yugoslavya’nın efsane başkanı Tito, Türkiye’yi ziyarete gelmiş. Tito’yu zamanın İstanbul valisi karşılamış. Karşılama esnasında birkaç görevi birlikte yürüten vali, kendini takdim etmeye başlamış:

– Ben; İstanbul Valisi ve aynı zamanda İstanbul belediye başkanı, Türk Kızılay’ı ve Yeşilay Dernekleri başkanı, İstanbul Üniversite Rektörü… Ve ilave birkaç görevi daha sıraladıktan sonra… Ordinaryüs Profesör Doktor Fahrettin Kerim Gökay! İstanbul’a hoş geldiniz majesteleri.

Bunun üzerine Tito, valinin gözlerinin içine bakarak ve elini sertçe sıkarak cevap verir:

– Ben Tito!..”

Ben de, öğretmenim gibi, ‘Tito kadar sistemlerinize katkılarınızın olmasını diliyorum’ anladunuz mi?..

***

Fırat’ın doğusuna harekat başlattık ya… Kimileri buna ‘savaş’ diyor, kimileri ‘terör operasyonu’ diyor. Neredeyse 40 senedir bu memleketin sorunu terör! Savaş ise tanımlaması değil bu mücadelenin!

Ekonominin değirmeninde su kalmamış! Amerikanyadan maliyeci şirket çağrılmış, yettirememiş! Vermiş akaryakıta ayarı, basmış elektriğe, doğalgaza havayı…

Uçak alınmış, araba alınmış tanesi bilmem kaç milyona… Silah, palet fabrikalarını devrettiğin ‘rabiacılar’ bile karşına geçmiş! Kardeşin el olmuş, hazinen sel olmuş!

Kalkmışız 400 küsur milyar masrafa girip, kendi kendimize besleyip gözümüzü oydurtmaya hazırladıklarımızla mücadeleye girmişiz! İçeri dalıyoruz, arkamızdan sivillerimizle birlikte bombalanıyoruz! Ekran cambazları yalan ve şişirmelerle hala kandırıyor halkı ve dahi idare edenleri…

Mesela bakın ne diyor Alman basını: “Suriye’deki operasyon, Erdoğan’ı tehdit eden iki durumu etkisizleştiriyor. Bir yandan CHP ile HDP’nin arasını açıyor. Diğer yandan, AK Partili muhalifler savaş zamanında, daha önce dile getirdikleri gibi parti kuramayacak…”

Sayın, partili Cumhurbaşkanının ‘ittifaklı ve partisine davetli’ açıklamaları size bir şeyler anımsatır mı?

Evet… Ülkede bir darboğaz var ve bu ekonomik bunalımı beraberinde getiriyor… Hiç kimse ‘fetöşün’ yolduğu paraların nereye gittiğini sorgulamıyor… Ama kimse de ‘itibardan tasarruf’ etmiyor! Değil mi?

Bakın mesela… Bir memur sendikası başkanı 800 bin liralık lüküs araç alıyormuş! DİB’in başkanı hiç bile hesapta yok!

Mesela son olayda işçi sendikası başkanı 1.3 milyon TL’ye lüks makam aracı alıyor… Savunması ise, yine 800 bin liralık başka bir lüks aracının arıza yapıyor ve yolda kalıyor şeklinde idi… Sendikasının menfaatleri için daha uygun olanı almaya karar vermişler… Ama kendi değil ha, sendika için!

Tabi ya… Bu tür sendikaları daha iyi beslemek gerek elbette!.. İtibardan tasarruf olur mu? DİB başkanından aşağı kalır yanları ne ki? Emekçinin DİB’i çıksın, bu ağaçsız primatlar da ekonominin DİB’ine vursun! Zerre alın teri, tüyü bitmemiş yetim hakkı alana zehir zıkkım olsun!

Bu hengamede, ‘Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün kapatılıp, Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde daire başkanlıkları olarak dağıtılmasına dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hazırlanmış… Dağıta-dağıta bitiremediler… Çevre, doğal yaşam alanları, doğa artık korumasız!

Ama bu arada, Sayıştay’ın raporlarına göre Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 6 yıllık faiz geliri de ortaya çıktı… 2013’de 170.384.-TL, 2014’te 400.455.-TL, 2015’te 197.129.-TL, 2016’da 255.881.-TL, 2017’de 256.806.-TL ve 2018’de ise 2.109.000.-TL… Farkı görebiliyor musunuz? Özellikle, 2016 öncesine dikkat edilmeli, ‘netöş’lere yatırılmış diye!.

“Herçes haksuz bi sen hakli heee… Kuyayim o kafaya bi davli oduun! Yok ebenun duğuni… Tik kafali!..”

Terörün her türü; ocusu, bucusu, şucusu bataklığın ta kendisidir!

Başbağlar katliamının tetikçi itleri ile Ankara Gar katliamının tetikçi itleri, adları farklı olsa da hep aynı amaca hizmet etti!.. Ve en kötüsü de ne oldu biliyor musunuz… İşte o ‘amaçları’ bugün bizi çekti kendi bataklığına!.. Görebiliyor iseniz hep bizim canımız yanıyor, değil mi?

Sayın Cumhurbaşkanı, ‘terör harekatını’ değerlendirirken her bir ferdimizi AKP’nin saflarına çağırdı ve: “Şahıslar gelir geçer ama dava her zaman baki kalır. AK Parti için siyaset budur, böyle kalmaya da devam edecektir” dedi, ya… Biz de safız ya… Aynen öyle! Bu ülke, bu topraklar çok davalar gördü!