CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Lâpseki İlçesine bağlı Adatepe Köyü’nde yaşanan tapu sorunuyla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verdiği soru önergesine, “2012 de Çanakkale’de tüm tapu kadastro işlemleri bitmiştir” şeklinde gelen cevap üzerine Adatepe Köyünde yaptığı açıklamada, “Köyde muhtar dâhil pek çok köylümüzün tapusu yok. Olanların da yerleri yanlış. Verdiğim önergeye gelen cevapta ise Bakanlığın olaydan haberi bile olmadığını anlıyoruz” dedi.

Lâpseki Adatepe Köyü sakinlerinin yaşadıkları tapu sorunuyla ilgili olarak Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verdiği soru önergesine bakanlıktan gelen cevapta, “2012’de Çanakkale’de tüm işlemler bitti!” cevabı verildi. Bakan Murat Kurum imzası ile verilen cevap üzerine Özgür Ceylan, “Köy muhtarı dâhil pek çok köylümüzün tapusu yok, olanların da yerleri yanlış. Köyün bir bölümü komşu köyün bir bölümü de Çardak beldesinin hudutlarında gözüküyor. Önce hudut düzenlemesinin yapılması lazım” dedi.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığının konuya hâkim olmadığını ileri süren Özgür Ceylan, Adatepe köylülerinin uzun yıllardır, tapu kadastro sorunuyla uğraştıklarını söyledi.

Özgür Ceylan: Birkaç Tane Tapu Var, Onlar da Yanlış

Bir süre önce, köylerinde tapu sorunu nedeniyle TBMM’ye başvuruda bulunan Adatepe halkı, Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ile görüştü. Özgür Ceylan’ın konuyla ilgili olarak,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verdiği soru önergesine geçtiğimiz günlerde gönderilen cevapta, “Çanakkale İlinin kadastro çalışmalarına 1955 yılında başlanmış olun, 2012 yılı itibariyle tüm birimlerin kadastro çalışmaları tamamlanmıştır” denildi. Özgür Ceylan verilen cevabın ardından Adatepe yaşanan sorunları önceki gün yerinde inceledi. Köylüler ile bir araya gelen Özgür Ceylan, konuyla ilgili ayrıntılı bilgi aldı. Özgür Ceylan, köy muhtarı dâhil olmak üzere köylülerin tamamına yakınının tapuları olmadığını ifade ederek, “Köy muhtarı dâhil pek çok köylümüzün tapusu yok, olanların da yerleri yanlış” dedi. Adatepe Köylüsünün yaşadığı sorunların uzun yıllardır devam ettiğini belirten Özgür Ceylan, konunun bakanlık tarafından bir an önce incelenerek çözümlenmesi gerektiğini söyledi.

“Adatepe’de Çözüm Bellidir”

Özgür Ceylan, Adatepe Köylülerinin sorunlarının çözümüyle ilgili olarak yapılacakları sıralarken de, “Adatepe’de çözüm çok da karmaşık değildir. Önce hudut düzenlemesinin yapılması gerekiyor. Sonra tapu kadastronun gelip yerinde evlerin arsaların tespitini yapmalıdır” dedi. Özgür Ceylan, Adatepe Köyü ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, tapuların yeniden düzenlenmesi sırasında köyde ortaya çıkabilecek olası anlaşmazlıklara karşı da köy muhtarı ve azalar ile birlikte vatandaşın da dinlenerek, uzlaşmanın sağlanarak sorunun çözülmesi ve Adatepelilere tapularının verilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Milletvekili Özgür Ceylan Adatepe Köyünü defalarca ziyaret eden iktidar mensuplarının yaşanan sorunu dinleyerek köyden ayrıldığını ancak herhangi bir çözüm üretilemediğini söyledi. Özgür Ceylan süre gelen tapu sorunun çözülmesi için konunun takipçisi olacağını ifade ederek, çözüm için bizzat temaslara başlayacağını söyledi.