Asuman ŞAHİN
28. 10. 2019
İSTANBUL

Mustafa Kemal Atatürk ‘ün öyle sözleri var ki bize nasihat niteliğindedir. Okumayı sevmeyen bir toplum olarak sadece bu özlü sözleri okuyarak bile akıl ve fikir sahibi olabiliriz.

Cumhuriyet’i yıkabilmenin ön şartı Atatürk sevgi ve saygısını yok etmektir. İkincisi; halkça verilen ”Kurtuluş Savaşı ”mücadelesini önemsememek. …benimsememek hatta emsal mücadeleler yaratmaya çalışmaktır. Üçüncüsü; genç nesilleri yalanlarla dolu bir tarihe inandırmaya çalışmaktır. (Burada fesli şeytanı anımsadım elimde olmadan )

Günümüzün gençliği birbirine hiç benzemeyen iki tarihe inanıyor. 1.Vatanını kurtarmak için beş cephede mücadele vermiş, Osmanlının küllerinden genç, çağdaş, bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti yaratmış gerçek tarihe, 2.ise Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak için uydurulan sahte tarihe.

”Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz ” Bugünün anlamını ve vahametini ne güzel de ifade ediyor değil mi? Omuzlarımıza aldığımız bu sorumluluğa hayatımız boyunca ne kadar sahip çıktık, ne kadar emek verdik? Bu sorgulamada geç bile kaldık! Günümüzde Cumhuriyet ‘e karşı haince cepheler çoktan kurulmuş ve icraata başlamıştır. Türkiye’yi Türkiye yapan öyle çok değerleri kaybettik ki. Şimdi oturup karalar bağlamayalım. Bir şeyler yapalım. …ayağa kalkalım. Cumhuriyete sahip çıkalım.

Atalarımız ”Kurtuluş Savaşı ”ile o dönemin emperyalistlerine iyi bir ders vermiş ve küllerinden tekrar doğmuştur.

Cumhuriyet ‘e sahip çıkarak onu bize emanet edenlerin onurunu sahtekarlara çiğnetmeyelim.

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.