Özer Topçu

Ejder suyunu hangi yavşak akıl etti bilmem ama, bunlardaki cumhuriyeti yıkma dertleri Osmanlının yıkıldığı günden beri var olduğunu biliyoruz. Amerika ve İngilizlerin kuyruk acısı ise, Çanakkale geçilmediği günden beri…
O yüzden AKP iktidardır.
O yüzden pastanın büyüğünü ABD, küçüğünü AKP kapıyor.
Mehmetçik Suriye’ye gönderildi. Buradan ABD büyük pastayı kaptı, kapıyor. Oradan Türkiye’nin alacağı bir şey yoktur. Ancak, tam Mehmetçik orada savaşırken, asker cenazeleri gelmeye başlamışken, malum aile de servetine servet katmak için Haydarpaşa ve Sirkeci Garlarına çöküyordu. Görüldüğü gibi ABD’nin Suriye petrollerinin başına çöreklenmesiyle, bunların garlara çökmesiyle her şey anlaşılır olmuştur.
Cumhuriyet bu iki güç tarafından kıskaca alınmıştır. Savaşa evet demekle falan bu gidişat durdurulamaz. Ülke işgal altındadır. Bu işgali örgütlü halkla ancak durdurabiliriz. Bu da halkın sokak ile buluşmasıyla mümkündür.
Bu gün bayram.
Ama neyin bayramı?
Nerde laiklik?
Hani demokrasinin olmazsa olmazı TBMM?
Hani fabrikalarımız, hani tarım ve hayvancılıkta o ihtişamlı yükselişimiz?
Nerde köy enstitüleri?
Nerde devletin okulları?
Paralı eğitim, paralı hastaneler, paralı yollar, paralı köprüler kıskacındaki Türkiye, vergilerden bitap düşmüş bir halk…!
Bakanlıkları mollalarca parsel parsel
parsellenmiş Türkiye…!
Sana hiç yakışıyor mu?
Dört nala gelip uzak Asya’dan
Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan
bu memleket bizimdi hani?
Kaldır başını ve bak bakalım bizim diyeceğin ne kaldı?
Halkına “senin milli içkin ayrandır” diyerek, kendilerine ejder suyunu milli içki edenlerin ülkesi, bizim ülkemiz, bizim memleketimiz olamaz…
Boğazı sıkılıp nefessiz kalan adama uzaktan “yaşa yaşa, çok yaşa” bağrılmaz. Bizzat gidilip boğazındaki o iki eli çekerek nefes alması sağlanır. Bu yapılırsa o zaten nefes alır ve yaşar.
O boğazı sıkılıp nefessiz kalan cumhuriyettir. Gereğini yapmak boynumuzun borcudur!
Ejder Cumhuriyeti’mi, Türkiye Cumhuriyeti’mi?