CHP kontenjanından RTÜK Üyesi seçilen Faruk Bildirici’ni üyeliği düşürüldü. Karar 2’ye karşı 6 oyla alınırken, eski RTÜK Üyesi CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Bildirici’nin üyeliğinin düşürülmesine çok sert tepki gösterdi.

Faruk Bildirici, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin‘in TÜRKSAT ve Basın İlan Kurumu yönetim kurullarına üyeliği bulunduğunu açıklamıştı.

RTÜK yasasına işaret ederek üyeliklerin ‘etik ve yasa dışı’ olduğunu ifade eden ve Şahin’in “RTÜK’teki görevlerinden çekilmiş sayılması” için TBMM ve RTÜK Başkanlığı’na dilekçe vererek, gereğinin yapılmasını talep eden Bildirici şok bir gelişmeyle kurum tarihinde bir ilk yaşatılarak üyelikten düşürüldü.

“ÜYELİĞİ DÜŞMESİ GEREKEN BAŞKAN EBUBEKİR ŞAHİN’DİR!”
Daha önce TBMM’de, RTÜK’te yaşananlara ve Başkan Ebubekir Şahin’in RTÜK dışında farklı kurumlardan da maaş aldığına dair çeşitli kanıtlarla basın açıklamaları yapan eski RTÜK Üyesi vekil Ali Öztunç, konuya dair yaptığı değerlendirmede “RTÜK Üyesi Faruk Bildirici’nin üyeliği AKP ve MHP oylarıyla düşürülmüş. Asıl üyeliği düşmesi gereken başkanlık koltuğunda oturan Ebubekir Şahin’dir. Çünkü kanuna aykırı olarak üç yerden maaş almaktadır.” İfadelerini kullandı.

“RTÜK’ÜN HAKKINI MI SAVUNACAK, TÜRKSAT’IN MI?”
“RTÜK Üyeleri ilgili kuruluşlarda görev alamazlar” hatırlatmasında bulunan Öztunç, “RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin aynı zamanda TÜRKSAT Yönetim Kurulu Üyesi’dir. Bu yasaktır ve RTÜK Üyeliğini sürdüremez. RTÜK’ün hakkını mı savunacak, TÜRKSAT’ın mı?” sorusunu yöneltti.

“BABASININ ÇİFTLİĞİ GİBİ KULLANIYOR…”
Öztunç açıklamalarının devamında, “Çalışanların kendisine “Küçük reis” demesini isteyen Ebubekir Şahin, RTÜK’ü babasının çiftliği gibi kullanmaktadır. RTÜK binası yeterli olmasına rağmen aylık 120 bin TL’ye yeni ek bina kiralamıştır. Bu bina kimindir? Neden böyle yüksek bir kira bedeli ödeniyor?” dedi.

3 Ek