İstanbul, İmamoğlu ile birlikte koştu.

İmamoğlu’ndan maraton sırasında “Boğaz’da yetki kısıtlaması” yanıtı: Boğaz ve çevresi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nindir. Nokta!

Dünyanın iki kıta arasında koşulan tek spor olayı Vodafone 41. İstanbul Maratonu, “İstanbul Senin. Durma Koş” sloganıyla koşuldu. Birbirinden renkli görüntülere sahne olan maratonun startını veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bununla kalmadı ve sporcuları yalnız bırakmadı. Altunizade’den 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Avrupa çıkışına kadar zaman zaman yürüyen zaman zaman da koşan İmamoğlu kah kucağına verilen bebeği sevdi kah da vatandaşlarla birlikte horona durdu. İmamoğlu, gazetecilerin sorularını da köprü üzerinde yanıtladı. İmamoğlu’na son günlerde konuşulan, “İBB’nin elinden Boğaz’la ilgili bazı yetkilerin alınacağı” yönündeki tartışma hatırlatıldı. İmamoğlu’nun bu hatırlatmaya yanıtı, “Boğaz ve çevresinin yetkisi tümüyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nindir. Nokta!” oldu.

ASYA – AVRUPA / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul’un, “İstanbul Senin. Durma Koş” sloganıyla düzenlediği Vodafone 41. İstanbul Maratonu, başladığı gibi renkli görüntülerle sona erdi. Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olan organizasyona, 58’i elit toplam 4 bin atlet katıldı. Bu rakam, 15 kilometrelik uzun mesafe koşusuna katılan 33 bin ve halk koşusuna katılan on binlerce kişi ile birlikte yaklaşık 140 bin kişiye ulaştı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, maratona eşi Dilek İmamoğlu ve oğlu Semih İmamoğlu ile birlikte katıldı. İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de koşucu olarak katıldığı yarışların startını, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu birlikte verdi. Heyet, 42 kilometre 195 metrelik maraton ve 15 kilometrelik uzun mesafe koşusunu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu / Asya yakası yönünden başlattı. Köprü üzerinden Trakya / Avrupa yönüne koşan atletler, eşsiz İstanbul Boğazı manzarasına birbirinden renkli görüntülerle katkıda bulundu.
Koşuya katılanlar arasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in de aralarında bulunduğu siyaset, iş, sanap ve spor dünyasından pekçok isim de yer aldı.