15 termik santrale ‘baca filtresi takmadan’ 2.5 yıl daha çalışma izni verilmesini içeren Torba Kanunun 50 maddesi, AKP ve MHP’nin oylarıyla kabul edildi.

TBMM’de AKP VE MHP MİLLETVEKİLLERİNİN oylarıyla kabul edilen torba yasa teklifinin 50. maddesi ile 15 termik santralin baca filtresi takmadan ve arıtma tesisi kurmadan 2.5 yıl daha ‘zehir saçmasına’ izin veriliyor.

17 yıldır bu santrallere baca taktırılmasını beceremeyen iktidar ve emrindeki küçük ortak MHP bu santrallerin devre dışı kalması halinde elektrik sıkıntısı olacağını savunuyor.

İŞTE AKP VE MHP MİLLETVEKİLLERİNİN OYLARIYLA 2.5 YIL DAHA ZEHİR SOLUMAMIZA İZİN VERİLEN O SANTRALLER

Çanakkale / ÇAN 18 Mart Termik Santrali -CİNER
Şırnak / Silopi Termik Santrali -CİNER
Kahramanmaraş / Afşin Elbistan A Termik Santrali -ÇELİKLER HOLDİNG
Karabük / Kardemir Termik Santrali -ÇELİKLER HOLDİNG
Kütahya / Tunçbilek Termik Santrali -ÇELİKLER HOLDİNG
Kütahya / Seyitömer Termik Santrali -ÇELİKLER HOLDİNG
Bursa / Orhaneli Termik Santrali -ÇELİKLER HOLDİNG
Manisa / Soma A Termik Santrali -KONYA ŞEKER 
Manisa / Soma B Termik Santrali -KONYA ŞEKER
Sivas / Kangal Termik Santrali (1. Ve 2. üniteler) -KONYA ŞEKER
Zonguldak / Çatalağzı Termik Santrali -BEREKET ENERJİ 
Ankara / Çayırhan Termik Santrali -CİNER
Muğla / Yeniköy Termik Santrali -LİMAK
Muğla / Kemerköy Termik Santrali -LİMAK, İÇTAŞ
Afşin-Elbistan / Maraş -EUAŞ (KAMU)
Kemerköy / Antalya –LİMAK, İÇTAŞ

Kararı duyuran Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap sosyal medya hesabındaki paylaşımında “Meclis Genel Kurulunda görüşülen Torba Kanunun 50 maddesi tüm itirazlarımıza rağmen AKP ve MHP’nin oylarıyla kabul edildi. Böylece Türkiye’de bulunan 15 termik santral baca filtresi takmadan 2,5 yıl daha halkımızı zehirlemeye devam edecek. Yazıklar olsun!” ifadelerini kullandı.

YASANIN İPTALİ İÇİN CHP ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURMAYA HAZIRLANIYOR.

Cumhuriyet Halk Partisi Artvin Milletvekili Av. Uğur Bayraktutan yasanın iptali için Anayasa Mahkemesine başvuracaklarını duyurdu.

Bayraktutan’ın sosyal medya hesabında, “TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Torba Kanun’un 50inci maddesi tüm itirazlarımıza rağmen AKP ve MHP’nin oylarıyla kabul edildi!

Türkiye’de bulunan 15 termik santral baca filtresi takmadan 2,5 yıl daha bizleri, çevremizi, doğamızı zehirlemeye devam edecek!

#TemizHavaHaktır. Bu nedenle vatandaşlarımızın hakkını korumak için düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz.” duyurusunda bulundu.