CHP YDK Başkanı Artvin Milletvekili Av. Uğur Bayraktutan 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı;

 CHP YDK Başkanı Artvin Milletvekili Av. Uğur Bayraktutan ‘‘Ülkemizde her geçen gün artan öğretmen açığına rağmen binlerce öğretmenimiz atama beklemektedir. Atanamayan öğretmenlerimiz ailelerini geçindirebilmek için farklı sektörlerde iş bulma çabasındayken, yoksulluk sınırının altında maaş alan yüzbinlerce öğretmenimiz ise ailelerini geçindirebilmek için ek işlerde çalışmak zorunda kalmaktadır. Aydınlığın simgesi, toplumun yol göstericisi öğretmenlerimizin ve tüm eğitim emekçilerinin ekonomik, sosyal, mesleki ve özlük haklarının layıkıyla iyileştirilerek; mesleklerinin saygınlığına yaraşır, çağdaş yaşam olanaklarına kavuşturulması birincil önceliğimiz olmak zorundadır. ” dedi.

 CHP YDK Başkanı Artvin Milletvekili Av. Uğur Bayraktutan yayınladığı mesajda, öğretmenlerin dünyanın en kutsal mesleklerinden birisini yerine getirdiklerini söyledi. Bayraktutan, “Ülkelerin ekonomik ve toplumsal yaşamlarında ihtiyaç duyulan gelişim ve değişimlerin gerçekleştirilmesi yani toplumsal kalkınma, ancak ve ancak eğitime hak ettiği önemin verilmesiyle mümkündür. İşte bu nedenledir ki, toplumların gelişmişlik düzeyini belirleyen ‘Bilgi’nin üretilmesi ve aktarılmasını’ sağlayan öğretmenlerimiz, dünyanın en kutsal mesleklerinden birini yerine getirmektedirler. Öğretmenlerimiz sayesinde ülkemizin yarınları olan genç nesiller, geleceği şekillendirmek üzere bilgiyi etkin olarak kullanabilen, yenilik ve değişimlere açık kuşaklar olarak yetişmektedir.

 Günümüz Türkiye’sinde, atanamadığı için çalışma hakkı engellenen, ücret adaletsizliği karşısında yoksulluk sınırında yaşam mücadelesi veren, onurlu ve insanca yaşam koşulları ve “çalışma hakkı” talep ettiği için öğrencilerinin gözü önünde coplanan, Hükümetin yarattığı baskı ve yoksunluktan yılmadan, kamu görevinin gerektirdiği özveri ve sorumluluk duygusuyla Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerini gelecek kuşaklara aktarma görevini eksiksiz yerine getiren; her gün güzel bir gelecek için umudu yenileyen tüm öğretmenlerimizin ve eğitim emekçilerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü en içten duygularımla kutluyor, hepsine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.